Ingrediente pentru An Nou

Nu-i așa? Dacă faci bine, vei fi bine primit; dar dacă faci rău, păcatul pândește la ușă; dorința lui se ține după tine, dar tu să-l stăpânești”. (Geneza 4:7)

Am citit într-o carte despre o pictură murală dintr-un templu vechi în care puteau fi văzute două personaje. Primul era un rege aplecat peste o nicovală transformând coroana sa într-un lanț. Al doilea era un rob, care făurea o coroană din lanțul său. Se spune că sub tablou era o plăcuță pe care scria: „Viața este ceea ce facem, indiferent din ce o facem”.

Tu cum crezi că va fi anul acesta pentru tine? Va fi un an bun? Va fi un an care va putea fi descris ca fericit, sau cel puțin plăcut? Un an în care vei crea o mulțime de amintiri frumoase? Poate cel mai bun an de până acum din viața ta?

Cu ce te-ai gândit să intri în anul acesta? Care sunt planurile tale? Te întreb, pentru că eu cred că mersul acestui an ține și de ingredientele presărate de tine dea lungul lui. Un alt fel de a spune „dacă faci bine, vei fi bine primit”. Și dacă te pregătești să îmi spui că nu are sens să facem planuri, pentru că oricum nu cunoaștem viitorul, atunci am și eu o provocare. Te provoc să îl cunoști.

De fapt te provoc să îți cunoști identitatea. Cere Tatălui tău să îți arate Pașaportul. În el vei descoperi că ești copil de Împărat, și că ai o misiune foarte importantă anul acesta. Misiunea de a arăta tuturor că e frumos să fi copil iubit de Dumnezeu, că e liniștitor să știi că El ți-este tot aproape, și că este încurajator să știi că orice s-ar întâmpla anul acesta, în El ai viitorul asigurat. În felul acesta, vei ajunge să fi o lumină în întuneric, o călăuză pentru cei care nu reușesc să vadă prin ceața deasă a acestei lumi.

Și te întreb din nou, care sunt planurile tale? Ce te-ai gândit să faci din viața ta? Ai înainte încă 364 de zile în care te provoc să trăiești frumos, să vorbești încurajator, să cânți armonios, să înveți, să atingi pozitiv viețile altor, să faci ce este drept, să-ți iubești aproapele și să umbli smerit cu Dumnezeu. Adică „să faci bine”.

Cât despre mine, îți doresc un an nou fericit!

P.S. Pe bune, scrie aici măcar unul din planurile tale pentru 2021:____________


Benjamin Stan, Director Exploratori – Uniunea de Conferințe

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor