Un sprijin puternic

Am necurmat pe Domnul înaintea ochilor mei: când este El la dreapta mea, nu mă clatin. (Psalmi 16:8)

Poate îți place să te cațări în pomi, să te urci pe munte, să îndrăznești acolo unde alții se tem. Este un lucru normal și chiar de așteptat pentru un explorator. În același timp, poate nu știi din proprie experiență ce înseamnă să te clatini, dar cu siguranță ai văzut persoane slăbite, în vârstă, care aveau nevoie de un sprijin pentru a putea rămâne în picioare. Și cel mai bun sprijin, din toate punctele de vedere, este un braț cald și puternic. Nici o cârjă nu se poate compara cu o ființă caldă care îți oferă brațul ca să nu te clatini.

Chiar dacă la vârsta de explorator, ideea de slăbiciune și riscul de a te clătina pare tare departe, realitatea este că orice om este slab, vulnerabil și total dependent de Creatorul lui.

Am să îți spun o experiență: aveam 10 ani și împreună cu Simi, frățiorul meu mai mic, am plecat singuri la scăldat. La un moment dat, ajungând într-un loc cu apă adâncă, pentru că nu știa să înoate, a început să strige după ajutor. Eu care știam să înot, am fost sigur că voi reuși să îl scot la mal, dar odată ajuns lângă el m-am trezit împins sub apă în încercarea lui de a se menține deasupra. Încă puțin și am fi pierit amândoi, dar brațul puternic al unui bărbat care ne cunoștea, l-a luat de deasupra mea și l-a dus în siguranță la mal.

Pff, ce experiență! Și eu care credeam că înot binișor.

Atunci am învățat un lucru: oricât de bine te pricepi la un lucru, oricât de puternic ai fi, oricât de pregătit ești, mai devreme sau mai târziu, în viața ta va veni un moment când vei fi puternic încercat, lovit pentru a te clătina și a cădea ca și copacul tăiat în pădure.

În acele momente vei putea rămâne fără să te clatini, cu o singură condiție: dacă încă de pe acum pui mereu pe Dumnezeu înaintea ta, dacă faci din Isus cel mai important prieten al tău, dacă vorbești cu El în rugăciune și îl rogi să fie mereu la dreapta ta. Ca un prieten care, atunci când problemele încearcă să te clatine și să te doboare, îți va oferi brațul Său puternic și cald, sigur și iubitor. Doar așa vei putea să nu te clatini, să nu cazi, ci din contră, să fi învingător.

Adrian Belean, Ghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor