Noapte de vis

Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită. (2 Corinteni 12:9pp)

Trecuseră 5 luni de la izbucnirea celui mai mare conflict armat cunoscut până la acea data – Primul Război Mondial (1914-1918). Forțele beligerante ocupau poziții strategice, împingând tot mai mult înfricoșătoarele tranșee unii împotriva altora. Iarna lui 1914 era prima în care toată Europa era în alertă maximă. La fel este și astăzi, nu doar în Europa! Tânjești după un popas, o relaxare, o ieșire ca altădată!

Acea iarnă, însă, rămâne în istorie prin cea mai impresionantă capitulare a omului înaintea milei! Era ajunul Crăciunului, iar soldații încremeniți în șanțurile reci își aminteau de vremurile bune de altădată. În mod ciudat, ploaia de gloanțe și obuze a încetat și s-a așternut liniștea pe câmpul de bătaie. Și nu, nu era pauza de reîncărcare, ci altceva…ceva ceresc! Soldații germani, înfrigurați, au lăsat armele și au început să cânte. Din partea cealaltă, timizi, englezii au răspuns: „Noapte de vis…”. Canonul acesta printre sutele de trupuri căzute la datorie a continuat până când nemții, cu sfială, au ieșit din tranșee și au înaintat spre teritoriul interzis dintre cele două tabere. Englezii, din partea cealaltă i-au întâmpinat. S-au îmbrățișat, au schimbat obiecte și au jucat o partidă senzațională de fotbal. Niciodată în istoria conflagrațiilor nu s-a mai repetat acest moment sublim! A trecut însă „noaptea de vis” și ploaia de gloanțe a înnegrit mai departe Europa timp de 4 ani!

Peste câteva zile se încheie cel mai ciudat an din viața ta. A fost un an fără istoric. Am pierdut la scor de neprezentare în fața nedoritului musafir COVID-19. Taberele, călătoriile, biserica și școala au fost altfel. Când m-am îmbolnăvit am intrat în panică! Mi-era teamă să nu pierd „visul” unei vieți frumoase. Dar El este bun! Încă o data mi-a arătat că în cele mai grele încercări, El este de ajuns! Nu știu dacă anul viitor te vei putea bucura cu adevărat de tinerețea ta, dar pune punct acestui an și începe-l pe cel nou știind că lângă El „visul” nu durează doar o noapte! Cu El ești biruitor mereu!

Adrian Dorgo, Director Asociat – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor