Fiți curajoși!

V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea. (Ioan 16:33)

A fost cândva o tânără de 14 ani, care visa să devină medic chirurg. Locuia la țară și era al patrulea copil dintr-o familie cu șase copii. Posibilitățile financiare nu permiteau naveta la oraș, așa că părinții n-au mai putut să o lase la liceu. Dar fetei îi plăcea să învețe, obținuse și bursă. A ajuns să lucreze sezonier, doar să adune bani suficienți pentru școală. După 2 ani, și-a găsit chirie în oraș și a început să lucreze mai întâi vânzătoare în piață, apoi într-o fabrică. Dimineața mergea la lucru, iar după amiaza la școală. Într-un final, a reușit! A făcut și facultate și masterat. Nu a devenit medic, dar într-un fel anume, vindecă suflete de copilași.

Poate azi ești trist, descurajat și ai multe neajunsuri. Visezi la ceva anume, dar nu se poate realiza. Sau pur și simplu nu găsești o persoană de încredere. Nu ești singur! Cineva luptă pentru tine! Privește ce mesaj minunat ți-a trimis Isus! O făgăduință încurajatoare și plină de speranță: „…aveți încredere, am biruit lumea”, sau mai bine zis, „aveți încredere, victoria asupra lumii este a mea”. Încrederea se bazează pe victoria lui Isus asupra lumii.

Hai să ne apropiem de El, să-L cunoaștem personal pe Dumnezeu! Începe o relație deschisă și personală cu El. Nu este ușor să ne rezolvăm problemele sufletești; este o luptă! Dar este o luptă pe care Isus promite să o câștige pentru noi! Este o parte a războiului în care vrăjmașul a fost înfrânt decisiv la cruce. Așadar, te rog, apropie-te de Acela care a câștigat dreptul de a fi Salvatorul tău, Eroul tău, Mântuitorul tău.

Rămâi de partea învingătorului!

Maria Moca, Ghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor