“Universul în pântec”

De aceea Domnul însuși vă va da un semn: Iată, fecioara va rămânea însărcinată, va naște un fiu, și-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi). (Isaia 7:14)

Isaia în 7:14 prorocește un eveniment cheie din istorie. Un eveniment, după care se va măsura timpul. Un punct de reper istoric și temporal unic în utilizarea lui. Este vorba de nașterea Mântuitorului.

Nu e vorba de o simplă naștere, e vorba de un Dumnezeu ce și-a condensat natura infinită într-o ființă umană finită. Ca să ne gândim dintr-o altă perspectivă: Fecioara Maria a avut timp de nouă luni de zile întregul univers în pântece. Și e imposibil pentru mintea noastră limitată să concepem așa ceva. Dar, Dumnezeu e cu adevărat Atotputernic și nimic nu îi e imposibil Lui.

Acest prunc pe nume Emanuel despre care prorocește Isaia urma să fie salvatorul Lumii. Emanuel aștepta să ajungă pe acest pământ de dinaintea conceperii lumii. Planul de mântuire își are originile înainte de Eden, iar Dumnezeu totuși ne-a creat și a suferit pentru noi, dar venise timpul să facă sacrificiul suprem: unicul Său Fiu. Să nu lăsăm aceste eveniment să fie doar odată pe an în mintea noastră, ci să fie permanent în sufletul nostru, căci el ne-a pregătit mântuirea.

Înainte să ne culcăm, să îl lăudăm pe Tatăl Nostru Ceresc pentru că a voit să își sacrifice unicul Său Fiu pentru mântuirea noastră, Fiu pe care îl așteptăm cu nerăbdare să se coboare pe norii cerului, înconjurat de oștirile îngerești și să ne întoarcem Acasă. La Tata.

Aurel Vișovan, – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video