Asemenea lui Isus

Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. (Matei 5:16)

Se spune că odată, undeva, erau două biserici… în concurență sfântă. Adică se întreceau în fapte creștinești, prin care să arate lumii că sunt mai buni decât „rivalul”. Într-o zi, exploratorii din biserica „A” s-au decis să facă o acțiune de ajutorare a celor din localitate.

– Faceţi orice faptă bună, care ar face-o şi Isus – le-a spus instructorul.

Apoi au stabilit o oră, la care să se întoarcă, şi să împărtăşească experienţele lor. Au pornit. Au făcut. Au ajutat persoanele în vârstă să treacă strada aglomerată. Au ajutat la căratul bagajelor grele. Au făcut curăţenie. Au oferit flori şi multe zâmbete. Au fost foarte creativi în a face o zi frumoasă celor din jurul lor. Apoi au revenit la biserică. Sala s-a umplut de zumzete. Toţi vorbeau cu mult entuziasm.

Au făcut o treabă extraordinară. Când a venit rândul lui Mihăiţă, a relatat înflăcărat:

– M-am plimbat pe stradă, căutând o ocazie de slujire… şi am tot colindat străzile… şi aşa am ajuns aproape de biserica „B”…

S-a putut auzi un „ăăh” general…

– Acolo, într-o curte, am întâlnit o femeie în vârstă, strângând cu greu frunzele căzute în curtea ei… Pot să vă ajut? Şi asta am făcut azi. Iar acum are o grădina frumoasă, curată!

– Felicitări! – spuse instructorul. Dar Mihăiţă continuă:

– La final, doamna mi-a spus: „Domnul să fie lăudat că are aşa copiii minunaţi şi slujitori în biserica de alături, «B»… Singură nu m-aş fi descurcat. Mulţumesc, Dumnezeule, că mi-ai trimis acest băiat să mă ajute!”

– Şi ai corectat-o, că, de fapt, eşti din biserica „A”?

– Ăăă, m-am gândit ce ar face Isus în această situaţie… şi am tăcut.

Faptele tale cui aduc laudă?

Mutnean Rezső-Károly, Pastor – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor