Așteptători de profesie

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape. (Iacov 5:8)

Cât de aproape este venirea Domnului? De câte ori vizitam pe bunica mea dinspre mamă ne ruga să cântăm. Majoritatea cântărilor pe care ni le cerea erau despre Venirea Domnului. Pentru ea acest eveniment era ceva ce trebuia să aibă loc peste câteva zile, cel mult săptămâni. Este de prisos să spun că au trecut mai mult de 30 de ani de atunci, iar Venirea Domnului încă nu a avut loc. Îndelunga răbdare! Cât ține asta?

Când eram în clasa a treia câțiva băieți din biserica noastră au plecat pentru a face stagiul militar. Pentru că erau vremuri dificile toată biserica se ruga pentru ei și pentru o cât mai apropiată venire a Domnului. Marcat de aceste trăiri ale bisericii mele, am întrebat pe cei din familia mea când voi merge și eu în armată. După ceva zâmbete, răspunsul era: „Vine Domnul până ajungi tu la vârsta să mergi în armată!”. Iarăși este de prisos să spun că au trecut mai mulți ani de când am terminat armată decât câți aveam când am mers în armată și Venirea Domnului încă nu a avut loc.

Aceste două istorioare sunt modelul așteptării creștine. Atunci când ucenicii l-au întrebat pe Isus când va veni sfârșitul, răspunsul lui a fost că nu va trece neamul acela de oameni și vor avea loc evenimentele profetizate. Iarăși este de prisos să spun că a trecut tot neamul acela de oameni și încă nu a avut loc Venirea Domnului. În secolul al-19-lea William Miller a predicat cu înflăcărarea apropiata Venirea a Domnului. A stabilit după studiu aprofundat și serios al Bibliei și o dată. Acea zi a trecut fără ca să se întâmple nimic. La scut timp după această neîmplinire, William Miller a declarat despre Venirea Domnului: „Astăzi!”, de acum și până în veșnicie!” nici o altă dată și nici o altă așteptare, astăzi și atât. De altfel sunt foarte convins ca bunica mea ne știutoare de carte ar fi spus la fel: „astăzi”, chiar dacă ar mai trăi și astăzi, la fel de puternică i-ar fi fost credința.

Există lucruri despre care avem convingeri clare și altele despre care avem credință. Despre Venirea Domnului, eu, dragul meu prieten, nu am credință, am o mare convingere. Este o realitate precum cuvintele pe care le citești acum. Va veni curând! Doar puțină răbdare și multă pregătire!

Atomei Rubin, Director Asociat – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor