Alegeri corecte

Voi, dimpotrivă, ar trebui să ziceți: „Dacă va vrea Domnul, vom trăi și vom face cutare sau cutare lucru”. (Iacov 4:15)

Încă de când suntem mici una din întrebările sâcâietoare cu care suntem bombardați este: „Ce o să te faci când o să crești mare?” Primele răspunsuri sunt din categoria: pompier, polițist, soldat, aviator, doctor, șef de echipă. Apoi devenim mai specifici și dorim să devenim programatori, recenzori de călătorie, influenceri. Urmează o perioadă în care nu mai știm ce vrem să facem cu viața noastră. Tot cam în această perioadă apropiații noștri ne îndrumă spre ce cred ei că este scopul vieții noastre. În sfârșit vine și vremea în care trăiești viața pe care ai planificat-o atâta timp. Uneori seamănă cu visele din copilărie și adolescență, alteori este cu totul altceva. Curentul care ghidează societatea noastră în această privință este rezumat de următoarea zicere: „visează cât mai înalt, fără nici un fel de limite și apoi vezi ce rămâne!”

Iacov ne învață în textul de azi că deși este corect să îți faci planuri și chiar foarte înalte trebuie să lași loc în tot acest demers și lui Dumnezeu. Mai mult decât îți dorești tu binele, ți-l dorește El. mai mult decât îți dorești tu semnificație pentru viața ta o dorește El. Dumnezeu te-a înzestrat cu multe daruri și tot el știe cum să le facă utile.

„Mulți dintre cei pe care Dumnezeu i-a înzestrat cu calități deosebite pentru a face o lucrare extraordinară realizează foarte puțin, pentru că încearcă foarte puțin. Mii de oameni trec prin viață fără să aibă un scop clar pentru care să trăiască și fără nici un standard de atins. Amintiți-vă că niciodată nu veți atinge un standard mai înalt decât cel pe care vi l-ați stabilit singuri. Așa că stabiliți-vă un standard înalt și, pas cu pas, chiar și atunci când îl faceți printr-un efort dureros, prin sacrificiu și lepădare de sine, veți parcurge întreaga lungime a scării progresului. Nu lăsați nimic să vă stingherească. Soarta nu-și țese plasele în jurul nici unui om atât de ferm, încât acesta să fie nevoit să rămână neajutorat și în incertitudine. Circumstanțele care se opun pot crea o hotărâre de a le birui. Insistați cu hotărâre în direcția corectă și circumstanțele vor deveni prietenii voștri, și nu piedici pe calea voastră.” Solii către tineret, pag. 42

Alege azi să urmezi calea lui Dumnezeu pentru tine!

Atomei Rubin, Director Asociat – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video