De la sămânță la rod

Sunt încredințat că Acela care a început în voi această bună lucrare, o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos. (Filipeni 1:6)

Când eram mic bunica mă lua cu ea în ogor și îmi arăta cum se seamănă apoi cum se plivește buruiana, ca apoi să te poți bucura de o anumită legumă. Îmi spunea că așa suntem noi ca o sămânță așezată pe pământ. Dumnezeu ne așază într-un loc potrivit pentru noi, dă apoi ploaie de binecuvântări pentru a crește frumos, ne încălzește cu prezența Sa, așază în stânga și în dreapta noastră niște proptele de care ne prindem și creștem (aceștia sunt părinții), apoi înlătură buruienile din viața noastră prin Cuvântul Său Biblia, desăvârșind creșterea noastră pentru export ceresc. Apoi concluziona pentru mintea mea de copil: „vrei să crești pentru cer? Pune mâna și citește Biblia și vei crește frumos!”. Am înțeles atunci că Dumnezeu face totul pentru desăvârșirea mea dar că eu trebuie să Îl las deschizând inima pentru Cuvântul Său.

Și în tine el a început o lucrare frumoasă și vrea să o desăvârșească. Permite azi acest lucru și deschide-ți inima. Primește Cuvântul și vei deveni frumos la chip și suflet.

Marin Chirileanu, Master Ghid – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor