Un satelit neobișnuit

Și Domnul i-a zis: „Scoală-te, du-te pe ulița care se cheamă, Dreaptă, și caută în casa lui Iuda pe unul zis Saul, un om din Tars. Căci iată, el se roagă; (Fapte 9:11)

În 1957 a fost lansat primul satelit artificial numit Sputnik 1 care avea forma unei sfere cu diametrul de 60 cm. Bateriile lui au ținut doar trei săptămâni după care s-a prăbușit în atmosfera terestră. De atunci au fost lansați mii de sateliți care orbitează în jurul pământului, iar de curând compania americană Space X a lansat în jur de 500 de sateliți care au ca scop furnizarea de servicii de internet. Unul dintre cele mai folosite servicii oferite de sateliți este navigația. Cu ajutorul acestor sateliți șoferii pot găsi orice adresă, pot alege drumul cel mai scurt sau îl pot evita pe cel mai aglomerat. Sateliții „văd” tot ce se petrece pe pământ și sunt folosiți în tot felul de aplicații, inclusiv ca aliați în războaiele purtate de diferiți inamici.

Chiar dacă acești sateliți sunt foarte „deștepți” ei au totuși și anumite limite. Niciunul dintre ei nu poate spune de exemplu când un om se roagă! După întâlnirea cu Isus pe drumul Damascului, Saul din Tars s-a ascuns încercând să înțeleagă ce se întâmplase. Nimeni nu putea spune ce se petrecea în sufletul lui. Nimeni cu excepția lui Dumnezeu! El a văzut strada unde Saul se afla, a văzut casa unde se ruga, a văzut chiar și tot ce se afla în inima lui Saul. Dumnezeu a transmis aceste coordonate unui ucenic care l-a căutat pe Saul și care s-a rugat pentru vindecarea lui.

Este extraordinar să știi că mereu este Cineva care știe unde te afli. Informațiile pe care Dumnezeu le are despre noi sunt complete și nu au de a face cu tehnologia, ci cu dragostea. Suntem tot timpul sub aria de acoperire a dragostei lui Dumnezeu. El nu va lăsa niciodată pe cineva să se roage fără să-i trimită mângâiere sau ajutor. Dragostea lui este „satelitul” cel mai mare și bun din Univers.

Este suficient ca astăzi să te rogi, și acest satelit te va găsi și te va ajuta oriunde te-ai afla!

Cristea Dorin, Director Tineret – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor