Ambasadorii lui Isus

Pentru aceasta V-am trimes pe Timotei, care este copilul meu prea iubit și credincios în Domnul. El vă va aduce aminte de felul meu de purtare în Hristos și de felul cum învăț eu pe oameni pretutindeni în toate Bisericile. (1 Corinteni 4:17)

Este știut faptul că apostolul Pavel a fost cel mai mare misionar din biserica apostolică. Omul acesta a călătorit mii de kilometri într-o vreme în care nu erau automobile, trenuri sau avioane. Pe vremea lui nici măcar bicicleta nu fusese inventată! Fie că a mers călare, cu corabia sau pe jos, Pavel a avut un singur vis: să poată spune altora despre Isus. Uneori era bine primit, alteori era alungat, persecutat sau chiar bătut cu pietre. În ciuda curajului și zelului său, Pavel nu putea totuși să facă față unei misiuni atât de copleșitoare pentru niște teritorii atât de vaste. Pentru a rezolva această problemă, el și-a ales câțiva colaboratori, unul dintre aceștia fiind tânărul Timotei. În mod sigur Timotei nu ar fi fost niciodată băgat în seamă de credincioșii din Corint, mai ales că printre ei erau și oameni cu intenții nu tocmai cinstite. Poate că atunci când l-au văzut pe Timotei venind la ei, bătrânii din Corint și-au zis: „cine-o mai fi și ăsta, oare ce mai vrea și copilul acesta?” Însă imediat ce oamenii au citit scrisoarea lui Pavel, au înțeles că primindu-l bine pe Timotei, de fapt îi arătau respect lui Pavel.

De cele mai multe ori în viață nu este atât de important cine suntem noi, ci mai important este pe cine reprezentăm. Oamenii din jurul nostru sau poate chiar frații de la biserică ne pot vedea doar ca pe niște copii care sunt mereu curioși și nerăbdători. Dar asta nu trebuie niciodată să ne descurajeze. Isus a spus că cine primește cu dragoste și bunăvoință un copil, demonstrează de fapt că Îl iubește pe Dumnezeu. Timotei a fost bine primit de corinteni tocmai pentru că era un fel de ambasador al lui Pavel.

Să ne imaginăm următoarea situație: Într-o zi te duci la un unchi și îi ceri niște bani, să zicem 1000 lei. Dacă unchiul tău este Jeff Bezos poate că o să-ți dea banii, dar cum asta nu este posibil, unchiul se va uita la tine zâmbind și va spune: „Hai, du-te și joacă-te în altă parte.” Dar dacă îi spui: „m-a trimis tata să-mi dai 1000 de lei”, atunci rezultatul va fi diferit. De ce? Tocmai pentru că în viață contează mai mult pe cine reprezentăm decât cine suntem noi. Isus a spus fariseilor că cine primește un copilaș în Numele Lui, de fapt Îl primește chiar pe El.

Nu uita niciodată pe cine reprezinți. Fii un ambasador al lui Isus!

Cristea Dorin, Director Tineret – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor