Schimbă finalul poveștii

Atunci Barnaba l-a luat cu el, l-a dus la apostoli, și le-a istorisit cum, pe drum, Saul văzuse pe Domnul, care i-a vorbit, și cum în Damasc propovăduise cu îndrăzneală în Numele lui Isus. (Fapte 9:27)

Imaginează-ți te rog cum ar fi dacă personajul negativ al unei povești ar fi dintr-o dată unul pozitiv, care să facă bine și să-i ajute pe ceilalți. Cum ar fi fost dacă de exemplu mama Cenușăresei ar fi fost grijulie și atentă cu ea și ar fi iubit-o la fel ca pe celelalte fete? Cum ar fi fost povestea lui Harap Alb dacă Spânul ar fi fost un om bun și supus stăpânului său? Cum ar fi poveștile pe care le știm dacă personajele negative și-ar schimba atitudinea și ar renunța la tot răul pe care ar fi putut să-l facă? În mod sigur finalul acestor povești ar fi total diferit de ceea ce știm acum. Versetul de astăzi este o dovadă că uneori este posibil ca firul poveștii să se schimbe, iar personajul negativ să devină pozitiv. Exact asta s-a întâmplat cu Saul. Omul plecase din Ierusalim hotărât să aresteze și să chinuiască pe creștini și nimic nu i-ar fi putut sta în cale. Cu toate acestea, a fost Cineva care i-a stat totuși în cale. În timp ce se grăbea spre Damasc pentru a băga la închisoare pe creștinii de acolo, Saul L-a întâlnit pe Isus într-o vedenie înspăimântătoare și plină de strălucire în urma căreia de altfel a și orbit. Dumnezeu l-a convins atunci pe Saul că trebuia să facă o schimbare importantă în viața lui și că trebuia să abandoneze toate planurile rele pe care le avea. Saul a fost dispus să facă această schimbare, dar rămânea totuși o problemă foarte mare: cum îi va convinge pe creștini că nu mai este dușmanul lor? Ei bine, aici Barnaba a dovedit una dintre cele mai nobile atitudini: încrederea!

Poate ai întâlnit și tu oameni suspicioși care tot timpul sunt bănuitori și nu pot avea încredere în nimeni. Gestul lui Barnaba ne arată cât de mult se poate schimba o poveste atunci când arăți încredere celui de lângă tine. Încrederea lui Barnaba l-a ajutat pe Saul cel împotrivitor să fie bine primit de ceilalți apostoli și să devină cel mai mare evanghelist al tuturor timpurilor. Exemplul lui Barnaba este o dovadă excelentă că prin încredere putem schimba finalul poveștii!

Gândește-te cum ai putea ajuta pe cineva să se schimbe arătându-i încredere.

Cristea Dorin, Director Asociat – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor