Secretul unei familii fericite

Acuila și Priscila, când l-au auzit, l-au luat la ei, și i-au arătat mai cu deamăruntul Calea lui Dumnezeu. (Fapte 18:26)

Priscila, personajul despre care învățăm astăzi apare în Sfânta Scriptura întotdeauna menționată împreună cu soțul ei. Asta într-adevăr înseamnă un cuplu indestructibil. Ce fel de familie o fi fost aceea în care ori de câte ori este menționat unul dintre soți fără excepție apare și celălalt. Ideea de unitate era probabil atât de vizibilă încât nu puteai pronunța numele unuia dintre ei fără să îl amintești și pe celălalt. Erau un întreg perfect și nimic nu lăsa să se vadă vreo fisură. Pe deasupra o astfel de familie este și molipsitoare.

O tânăra care privea la o familie cum lucrează și comunică le-a zis: „vreau și eu așa relație!” Nu știa dacă e pregătită, dacă e ceea ce are nevoie dar știa că vrea ceva similar. De ce? Pentru că a văzut o atitudine molipsitoare. Cum se poate obține această atitudine molipsitoare este întrebarea firească care se ridică. Dacă vom căuta răspunsul în cărțile de specialitate vom descoperi probabil idei precum: valori comune, timp comun, multă comunicare, etc., desigur lucruri foarte bune. Dar cum se ajunge la așa ceva în mod practic? Ce trebuie să faci ca să ajungi la acest nivel al relației? De la Priscila și soțul ei învățăm că unitatea se clădește cunoscând cu de amănuntul Calea Domnului. Într-o vreme în care cărțile erau rare și scumpe, cititul nu era deloc o moda și nici măcar nu era la îndemâna oricui, Priscila și soțul ei erau cunoscători în amănunt a Căii Domnului. Probabil lectură împreună, dezbatere de idei și desigur trăirea celor spuse. Ei erau nu numai buni cunoscători ci erau și ospitalieri.

Poate că încă te nu apasă dorința de a întemeia o familie, dar valorile fundamentale pentru orice demers se construiesc în timp. Ele nu apar așa din senin, peste noapte. Dacă vrei o familie de succes începe să te pregătești încă de acum. Numai după ce îți cunoști valorile vei ști și în ce fel trebuie să-ți construiești familia. Astăzi am învățat despre unitate. Aceasta este semnul că suntem ai lui Dumnezeu. Adevărata unitate vine numai de la El. Caută astăzi să renunți la orice fel de dezbinare. Dumnezeu să-ți ajute!

Atomei Rubin, Director Asociat – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video