Fără vicleșug

Isus a văzut pe Natanael venind la El, și a zis despre el: „Iată cu adevărat un Israelit, în care nu este vicleșug”. (Ioan 1:47)

Trăim într-o lume în care prefăcătoria este la ordinea zilei. Ne păcălim unii pe alții, încercăm să arătăm lumii ceea ce nu suntem: ne ascundem după filtrele de pe rețelele de socializare încercând să ascundem defectele noastre ca lumea să vadă doar partea frumoasă a lucrurilor, postăm doar fotografiile care par să arate că viața noastră este doar roz și lăsăm lumii impresii false despre noi.

În versetul de astăzi ni se vorbește despre un om și despre adevărata lui față. Isus, la prima vedere, a văzut în Natanael o persoană sinceră, „fără vicleșug”. Chiar dacă de fața lumii încercăm să ne mai ascundem, de Dumnezeu nu putem. El ne vede pe fiecare în partea așa cum suntem, vede adevărata noastră față, adevăratul nostru caracter. Înainte de a se întâlni cu Natanael, Isus a văzut deja adevărata lui față. Chiar dacă Natanael se îndoia și avea prejudecăți cu privire la Mesia, Isus a văzut sinceritatea lui în dorința de a căuta adevărul, în timp ce se ruga sub smochin. Natanael era retras acolo pentru a cerceta și a se ruga să i se facă cunoscut dacă lucrurile pe care Ioan i le spusese despre Mesia erau adevărate, iar întâlnirea lui cu Isus a fost un răspuns direct la rugăciunea lui sinceră.

Ca și Natanael, avem nevoie să cercetăm și noi Cuvântul lui Dumnezeu și să ne lăsăm călăuziți de Duhul Sfânt. Cel care l-a văzut pe Natanael sub smochin, ne va vedea și pe noi în locul tainic al rugăciunii. Așa că astăzi te îndemn sa te rogi ca Dumnezeu să te ajute să ai o viața trăită cu sinceritate și fără vicleșug.

Eliss Indricău, Ghid Asistent – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor