L-ai găsit? Împărtășește-L!

Filip a găsit pe Natanael, și i-a zis: „Noi am găsit pe Acela, despre care a scris Moise în lege, și proorocii: pe Isus din Nazaret, fiul lui Iosif. (Ioan 1:45)

Pe vremea când eram de vârsta exploratorilor, am dezvoltat o pasiune pentru pescuit care a rămas până astăzi în viața mea. Multe dimineți din vacanța de vară le petreceam la pescuit pe râul Bistra care este chiar lângă localitatea natală. Pescuiam prin diferite metode, cu momeli diverse și căutam fel și fel de specii de pești să agăț în cârlig. La fel ca orice pescar avem zile mai bune și zile mai puțin bune. Ați auzit vreodată ideea de loc de pescuit? Ce fac pescarii atunci când descoperă un loc unde se prind pești frumoși? Sunt două variante: să țină secret sau să împărtășească!

Atunci când Filip l-a găsit pe Isus nu a putut să tacă, ci a împărtășit cu cei apropiați descoperirea lui Mesia, Cel despre care au scris proorocii.

Aș vrea să te întrebi acum dacă l-ai descoperit pe Isus?! Un lucru care te ajută să îți dai seama dacă L-ai descoperit cu adevărat este dorința ta de a-L împărtăși cu alții ,de a găsi oameni pentru Împărăție. Ellen White spune: ,,Un om nu este cu adevărat convertit câtă vreme în inima lui nu s-a născut dorința de a face cunoscut și altora ce prieten scump a găsit el în Isus. Adevărul care mântuiește și sfințește nu poate fi ascuns în inimă.” (Viața lui Isus, p 141.3)

Dacă încă nu L-ai descoperit pe Isus, ai nevoie de un Filip pe care să îl întâlnești și care să îți spună despre Isus. Odată ce L-ai descoperit, vei deveni un Filip dornic să îndeplinești această nobilă chemare de a fi ambasadorul lui Hristos. Gândește-te la metode și mijloace prin care poți să îi ajuți pe prietenii și apropiații tăi să cunoască mai multe lucruri despre Isus.

Nu uita că nu poți oferi ceea ce nu ai. Pentru a te bucura de viața acesta și a avea împlinirea cea mai înaltă ai nevoie de trei ingrediente: să îl cunoști pe Isus, să trăiești ca El și să Îl împărtășești altora. Provocarea pentru tine este ca în zilele următoare să aplici acest secret în viața ta pentru binele tău și al celor din jurul tău!

Natanael Jigau, Director Asociat – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor