O singură zi – Un singur eveniment!

În ziua Domnului eram în Duhul. Și am auzit înapoia mea un glas puternic, ca sunetul unei trâmbițe care zicea: „Eu sunt Alfa și Omega, Cel dintâi și Cel de pe urmă. Ce vezi, scrie într-o carte, și trimete-o celor șapte Biserici: la Efes, Smirna, Pergam, Tiatira, Sardes, Filadelfia și Laodicea” (Apocalipsa 1:10,11)

În dimineața aceasta as vrea să-ți reamintești ,,o singură ZI” pentru un singur eveniment

… Le-ai găsit? Să-ți ofer câteva exemple: ziua de naștere, ziua când ai început clasa I, sau ziua când ai instalat pentru prima dată cortul într-o tabără și de ce nu ziua când ai fost investit explorator? Toate au avut un eveniment unic. Ele nu se mai pot repeta.

Despre ziua Domnului pe care o trăiește Ioan s-a discutat foarte mult. Când a fost? În ce zi, Sâmbăta sau Duminica? Și multe alte discuții. Ceea ce contează cu adevărat însă este faptul că doar în textul acesta din întreaga Scriptură se regăsește expresia aceasta trăită. Și da, cel mai important aspect pentru tine și pentru mine este faptul că Ziua aceasta va veni încă odată. Și va fi unică! Știi când va fi aceasta?

Fiecare din cele șapte biserici a avut un mesaj pe care l-au primit într-o singură zi. De mesajul acela avea să depindă reușita lor. Unele au ascultat și L-au găsit pe Isus, altele au eșuat.

Biserica unde tu și cu mine ne închinăm este simbolizată prin biserica Laodiceea.

Textul de azi ne vorbește despre Isus ca exponent între două momente: început și sfârșit.
În fiecare dimineață când ne trezim realizăm că avem o nouă zi, o nouă provocare, o nouă șansă.

Ceea ce nu știm este cum se va termina ziua aceasta și aceea. De aceea pentru noi este important ce se scrie în carte? Dacă vei citi mesajele pentru care Ioan a fost responsabilizat să le scrie vei vedea că fiecare mesaj are de a face cu: trecutul (… Știu faptele tale), cu prezentul (…te sfătuiesc), dar și cu viitorul (pe cel ce va birui).

Făgăduința pentru ziua aceasta este una plină de optimism și speranță reală deoarece Isus este cel care cunoaște începutul și sfârșitul fiecărei ființe de pe acest pământ. Trăiește astăzi siguranța unui început și sfârșit alături de Isus. Și nu uita: Isus este TOTUL.

Daniluc Daniel, Pastor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor