Proiecție wireless

Când au văzut ei îndrăzneala lui Petru și a lui Ioan, s-au mirat, întrucât știau că erau oameni necărturari și de rând; și au priceput că fuseseră cu Isus. (Fapte 4:13)

Anturajul tău și al meu este cel care ne influențează cel mai mult de-a lungul vieții. Învățăm de la oamenii din jurul nostru anumite expresii, gesturi, după un anumit timp trăsături de caracter etc.

Ca și copii ai lui Dumnezeu, datoria noastră este de a ne alege cât mai înțelept prietenii si cercul restrâns de oameni cărora le acordăm încredere, timp, resurse si câteodată bani.

Privind la Petru și Ioan în timpul cât au fost cu Isus pe pământ vom observa niște ucenici dornici să învețe dar care duc cu ei o măsură a vechiului caracter. Ioan care dorea locul de onoare lângă Isus și Petru un om plin de râvnă care la primul semn care îi părea amenințător acționează impulsiv, până acolo încât se leapădă de cel care îi era sursa vieții. Cu toate acestea ei capătă progresiv trăsături ale caracterului lui Isus, mai ales din momentul în care înțeleg pe deplin jertfa Lui iar prin umilință și mărturisire încununează experiența lor cu primirea mângâietorului: Duhul Sfânt.

Haideți să ilustrăm acestea prin următorul fenomen: Proiecția wireless sau Oglindirea

Pentru a proiecta ecranul telefonului pe ecranul unui televizor sau unui PC ai nevoie de conexiune wireless si e important ca ambele dispozitive să fie conectate pentru că ori de căte ori unul dintre dispozitive pierde conexiunea se compromite oglindirea ecranelor.

Dacă vrem ca expresiile, gesturile si într-un final trăsăturile de caracter ale lui Isus să se proiecteze în viața noastră trebuie să ne asigurăm conexiunea cu sursa principală. Mântuitorul cât a umblat pe pământ nu a încetat să caute compania Tatălui Ceresc ci stăruia în rugăciune sacrificând timp, resurse fizice(odihna) etc. conștient că altfel ar fi pierdut conexiunea.

Drag explorator, conectează-te zilnic la sursa vieții si oricât de neînsemnat ai părea între oameni se va cunoaște că umbli cu Dumnezeu.

Semeniuc Raisa, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor