Mama

Când a văzut Isus pe mamă-Sa, și lângă ea pe ucenicul, pe care-l iubea, a zis mamei Sale: „Femeie, iată fiul tău!” Apoi, a zis ucenicului: „Iată mama ta!” Și, din ceasul acela ucenicul a luat-o la el acasă. (Ioan 19:26,27)

Înțelegându-și și asumându-și misiunea până la „S-a sfârșit!”, cu trupul rănit și ochii plini de sudoare și sânge, împăinjeniți de calvar, privirea Sa se îndreaptă spre mama Sa. Îi simte durerea și disperarea, confuzia și deznădejdea, dar, așa cum a făgăduit ucenicilor și tuturor celor ce aleg să creadă în El, nu vrea s-o lase singură. O încredințează celui mai iubit dintre ucenici.

Dealungul vieții Sale pământești, ea a fost lângă El: născut într-o iesle săracă – mama a fost întărită de viziunea și făgăduința îngerului Gabriel; pribegind să scape de furia nebună a lui Irod – mama își protejează cu îndârjire fiul iubit; câțiva ani în Egipt, apoi în casa părintească – mama își crește cu dragoste și temere de Dumnezeu copilul; rătăcit în „Casa Tatălui Meu” – mama e îngrijorată, dar întrevede semnele divine; nunta din Cana – mama îndrăznește să-i ceară o intervenție; misiunea „creștină” – mama crede și vede în el Dumnezeirea; trădarea, chinurile și răstignirea – mama este tot acolo, lângă el, până la ultima suflare… mama și mereu mama! Câte nopți și zile sacrificate pentru a naște, cu adevărat, un om! Caracterul lui Dumnezeu este zugrăvit în Legea Sa veșnică. Iar Isus a trăit-o și a înfăptuit-o deplin. Și-a iubit și respectat mama (și pe tatăl Iosif, pe care deseori l-a ajutat în atelierul lui!) ca pe o datorie plăcută, vie și curată. Cuvintele acelea, printre ultimele, ale lui Isus au constituit începutul unei noi vieți pentru mama lui, Maria, și o responsabilitate îndeplinită frumos și devotat de către ucenicul iubit, Ioan.

Ai nevoie de mama ta, dar și mama ta are nevoie de tine. Și atât de puțin din ceea ce faci o poate face fericită, îi poate da aripi, cu adevărat, nu numai ca-n reclamă. Încearcă să vezi ce poți să faci cu un zâmbet, o vorbă bună și o îmbrățișare!

Ureche Dinu, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor