Iertarea, un dar special

Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire. (1 Ioan 1:9)

Iertarea Tatălui vine din iubirea Sa nemărginită. Iertarea înseamnă să te surprinzi în acea stare în care iubirea este tot ce ţi-a mai rămas. Pentru a ierta este nevoie de iubire.

Dacă vom fi conștienți de iubirea ce ne înconjoară, vom fi deschiși pentru a ne mărturisi greșelile şi a primi eliberarea, iar apoi la rândul nostru vom fi plini de iubire pentru cei din jurul nostru, oferind iertare şi înțelegere. Nu vom putea primi darul iertării în inimă, decât atunci când acolo e loc liber pentru a intra iubirea divină..

„Şi ne iartă nouă greșelile noastre precum și noi iertăm greșiților noștri…”

Cine merita iertarea şi cine nu? Această întrebare frământa şi măcina inima unei copile care a trăit terorizată de noul soț al mamei. Mama era lipsită de orice reacție în privința aceasta. Sărmana fetiță nu înțelegea care din cei doi era mai vinovat. Astfel a crescut cu sufletul încărcat de ură, şi sentimentul profund de vinovăție că a fost nefericirea mamei sale.

A plecat de acasă încercând să își găsească rostul şi liniștea. Trăia cu convingerea că nu i-a fost dat să fie iubită, deoarece a fost un copil nedorit..

Totuși, a aflat despre Isus. Și-a dorit nespus să Îl cunoască, L-a căutat şi găsindu-L, a simțit pentru prima dată în viață că nu e singură. A început să zâmbească, după mulți ani în care nu o făcuse. Dar totuși adesea zâmbetul ei era umbrit de amintirea anilor copilăriei. Simțea un puternic sentiment de vinovăție că nu îşi putea ierta mama.

Atunci a vorbit cu Prietenul ei special, cerându-I sfat pentru a primi pacea și iertarea. Acesta a făcut-o să înțeleagă, că singura cale pentru aceasta, e să ierte şi să iubească oamenii.. grea încercare pentru o inimă tânără, plină de răni şi suferința, dar având încredere în Isus, a început să îşi deschidă inima pentru iubire, şi în scurt timp a putut rosti primul „Te iubesc mamă” conștient, astfel primind eliberarea şi pacea în suflet.. şi un frumos zâmbet pe chip.

Iertarea va apărea, dacă noi ne mărturisim sincer greșelile şi dorim cu adevărat această pace și linişte.

Viaţa este iubire, Isus este iubire.

Luminița Todoran, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor