Prințesa din inima mea

Voi însă sunteți o seminție aleasă, o preoție împărătească, un neam sfânt, un popor, pe care Dumnezeu Și l-a câștigat ca să fie al Lui, ca să vestiți puterile minunate ale Celui ce V-a chemat din întunerec la lumina Sa minunată. (1 Petru 2:9)

Îmi amintesc cu nostalgie de anii copilăriei, când ne adunam pentru a ne juca, toți ne doream rolul de prinț sau prințesă, visam la prințesa cea frumoasă și ocrotită, protejata regelui. Atunci era un joc venit din dorința neînțeleasă a sufletului de copil.

Cred că toți ne-am dorit adesea să fim copii de împărat, aleși, prețioși și deosebiți. De acum să nu mai lăsăm să se ridice în inima noastră întrebarea și nedumerirea, „de ce nu ne-am născut prinți și prințese.”

Trebuie să trăim cu certitudinea că asta și suntem, suntem nespus de prețioși. Nu e puțin lucru ca Regele Universului să își dea viața pentru a ne câștiga, să fim ai Lui. Și toate acestea din dragostea pentru noi, o dragoste nemărginită.

Deci este o onoare pentru noi să fim prinți ai universului. Tot ceea ce trebuie să facem este să ne purtăm demn și cu respect față de Împăratul nostru. Fețele noastre trebuie să exprime pacea cerului, bucuria lui Hristos și să fim plini de recunoștință pentru onoarea de-a fi în slujba Maestrului, care ne-a găsit vrednici de-a fi parte în planul Său.

Așadar, dragi prinți și prințese explo, doresc cu toată prețuirea să simțiți în sufletele voastre apartenență la Împărăția Cerului, și aștept cu ardoare să fim prezenți cu toți la nunta Regelui răscumpărător.

Să fim fii ai luminii, strălucind în lume precum stele pe bolta întunecată a cerului..

Luminița Todoran, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor