În ochii Lui suntem egali

Atunci Petru a început să vorbească, și a zis: „În adevăr, văd că Dumnezeu nu este părtinitor…” (Fapte 10:34)

Ai simțit vreodată că ai fost nedreptățit? Poate că ai jucat un rol într-o scenetă, și ți-ai dorit mult să ai rolul principal, dar el a fost dat unui alt copil. Poate că unul dintre profesorii tăi îl laudă pe un alt coleg, și chiar dacă tu crezi că meriți acest lucru, pe tine nu te laudă. Și în urma acestor lucruri, simți că nu suntem toți egali. Unii se bucură de anumite privilegii de care tu nu te bucuri, și tu te bucuri de unele lucruri de care ei nu se bucură.

A fost o foarte lungă perioadă în istorie în care dacă nu erai dintr-o familie bogată nu avei aproape niciun drept. Au fost perioade când femeile nu aveau drept de vot, sau nu puteau să lucreze în anumite locuri. Au fost perioade în care dacă erai de o anumită etnie sau naționalitate nu te puteai bucura de privilegiile de care se bucurau ceilalți oameni. Și toate acestea demonstrau că nu exista egalitate. Astăzi lucrurile stau mult mai bine, și totuși putem observa în jurul nostru lucruri care ne arată că totuși unii oameni sunt favorizați.

Dar pentru Dumnezeu nu stau lucrurile la fel. Pentru el toți suntem egali. În fața Lui, cel mai puternic și cel mai slab sunt egali, cel mai bogat și cel mai sărac sunt egali. Toți suntem egali.

Se povestește despre Ducele de Wellington că într-o zi a mers să se împărtășească la biserica lui. Acolo un bătrân sărac s-a apropiat de masa de împărtășanie, și s-a așezat pe genunchi lângă duce. Cineva a venit aproape de el și i-a șoptit să se ridice și să aștepte până când ducele va lua pâinea și mustul. Dar ochiul atent al ducelui a reușit să observe însemnătatea acelei șoapte. Atunci el a prins mâna bătrânelului pentru a evita ca acesta să se ridice și cu un ton blând dar clar a spus: „Nu te ridica, toți suntem egali aici”.

Este cineva mult mai însemnat decât acest duce, care îți spune și ție astăzi că în ochii Lui ești egal cu oricine, că te iubește la fel de mult ca pe cei din jurul tău. Acest cineva este Dumnezeu. El ne spune în Ioan 3:16: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul său Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.”

Isus a murit pentru tine. În ochii lui suntem toți egali.

Adrian Pașca, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor