Rămâi cu El

„Doamne” , I-a răspuns Simon Petru” ,la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții vecinice.” (Ioan 6:68)

Ai fost trădat vreodată de un prieten? Îmi amintesc amuzat de nenumăratele supărări din copilărie când rupeam prietenii de fiecare dată când nu îmi convenea ceva. Bineînțeles, mereu se lăsa cu împăcare și joacă. Pe măsură ce creștem, însă, loialitatea nu mai poate fi negociată atât de ușor. Puține sunt suferințele mai grele decât cele provocate de trădarea unui prieten bun.

Isus tocmai a fost părăsit de o parte însemnată a prietenilor Lui. E de înțeles, având în vedere situația în care au fost puși! Societatea, neobișnuită cu limbajul cerului, L-a penalizat aspru pe Învățător. Ce alegi? Intri în vizorul necruțător al oamenilor, sau stai lângă Cineva pe care uneori nu Îl înțelegi?

John Kenneth Galbraith era un economist de top al anilor 1900. Mulți demnitari importanți îi cereau consiliere. După o zi foarte grea de muncă, i-a spus menajerei să nu fie deranjat cât timp trage un pui de somn. La scurt timp după ce a adormit, telefonul sună: „Vreau să vorbesc cu Ken. Sunt Lyndon Johnson.” „-Doarme. Mi-a spus să nu îl deranjez” a spus menajera. „Ei bine, trezește-l! Am nevoie să vorbesc urgent cu el.” „- Nu, domnule președinte (era președintele SUA!). Eu lucrez pentru el, nu pentru dvs.” Când economistul s-a trezit, Președintele Statelor Unite ale Americii l-a rugat să o lase pe menajeră la Casa Albă.

Loialitatea este mereu răsplătită! Însă presupune de fiecare dată sacrificii. Să stai lângă Isus va fi adesea greu. Vei fi greșit înțeles. Poate chiar batjocorit! Ucenicii care au rămas fideli au simțit asta pe pielea lor. Cei care au trădat…ei bine, ei nu au primit invitație la Casa Albă de sus. Rămâi și gustă viața minunată alături de Isus!

Dorgo Adrian, Director Asociat Conferință – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor