Tu ce alegi?

Când s-a trezit Iosif din somn, a făcut cum îi poruncise îngerul Domnului; și a luat la el pe nevastă-sa. (Matei 1:24)

De câte ori te-ai trezit și ai luat o hotărâre dis-de-dimineață că nu vei mai mânca dulciuri, că nu te vei mai uita la televizor, la filme, că nu vei mai asculta muzică, vei citi 30 de minute zilnic, sau că vei merge la culcare la 10:30pm? Sau poate au fost alte alegeri în cazul tău? Ai avut intenția să schimbi ceva, să dezvolți un obicei sănătos…

Ai reușit? Dacă da, felicitări și mult succes în continuare! Cu siguranță cunoști sentimentul plăcut pe care această izbândă îl aduce. Dacă nu, vreau să-ți amintesc un detaliu: o poți face și astăzi! Decide chiar acum să schimbi ce ai plănuit de atâta timp, nu amâna! Nu uita că Domnul așteaptă să-I ceri ajutorul și este gata oricând să-ți întindă brațul Său atotputernic, să te susțină și să aducă biruința în dreptul tău.

Nu știu cum îți vorbește ție Dumnezeu, dar sunt sigură că o face; mai mult decât atât, că vrea să o facă într-un mod cât mai personal și cât mai des posibil. Eu am fost inspirată în duș – știu, nu este locul cel mai comun dar am mai auzit povești de genul – după meditația de dimineață și o repriză de alergat – timp în care mă tot frământam cu o decizie – Domnul Mi-a sugerat ce să fac. Am transmis mai departe hotărârea mea și următoarea întrebare care mi s-a adresat a fost, „Ești cumva un înger?” Nu are rost să încerc să descriu trăirea pe care am avut-o, nici nu cred că aș putea. Lui Iosif I-a poruncit Domnul în somn și a doua zi a acționat. Este rândul tău, ești pregătit?

Ascultă … și aplică!

Carmen Avram, Ghid Asistent – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor