Noua poruncă te urcă!

Iată ce trebuie să faceți: Fiecare să spună aproapelui său adevărul; judecați în porțile voastre după adevăr și în vederea păcii; niciunul să nu gândească în inima lui rău împotriva aproapelui său, și nici să nu iubiți jurământul strâmb! Căci toate lucrurile acestea Eu le urăsc, zice Domnul.” (Zaharia 8:16,17)

Pinocchio nu e doar o poveste, e o realitate. Nu ți se întâmplă, atunci când vrei să denaturezi sau să ascunzi adevărul (ca să nu zic că, de fapt, încalci o poruncă divină!) și ești pus față în față cu faptele, că parcă-ți iau foc urechile sau obrajii? Inima pare că vrea să-și ia zborul. Sau poate ai alte simptome, dar cu siguranță nu te simți conformabil. Chiar pe acest principiu este construit detectorul de minciuni. Trupul ne trădează, deși firea se vrea fermă în închipuirile minții noastre păcătoase.

Dumnezeu chiar vrea să fim într-o stare de bine, de liniște, iar dobândirea acesteia nu ține decât de noi. „În vederea păcii – spune adevărul aproapelui tău!”

Cred că cei mai apropiați, încă, de voi sunt părinții. De câte ori ai vrut să te îndreptățești înaintea lor? De fiecare dată Isus a suspinat și păcatul tău a durut.

Să știți că minciuna este soră bună cu furtul: dacă nu de lucruri, de timp și sentimente. Câtă imaginație trebuie să ai ca să poți fabrica, mereu și mereu, scenarii care să dovedească ascunzișurile tale! Și dacă minciuna are picioare scurte, adevărul are picioroange: el te ridică deasupra oamenilor, te învață și te onorează cu statutul meritat de cinstit!

Nu-ți lăsa inima pradă gândurilor otrăvite, nu iubi bârfa și clevetirea, nicidecum nu jura strâmb. Nu-l întrista pe Dumnezeu supărându-ți aproapele. Nu continua în a aduna cărbuni aprinși peste sufletul tău. Chiar nu merită, pentru că alunecarea și căderea vor fi din ce în ce mai mari și mai dureroase. Stai drept înaintea gândurilor și faptelor tale. Fii un avocat al adevărului, oricare ar fi el, și ești mesagerul cerului!

Ureche Dinu, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor