Felinar și drojdii

În vremea aceea, voi scormoni Ierusalimul cu felinare, și voi pedepsi pe toți oamenii cari se bizuiesc pe drojdiile lor, și zic în inima lor: „Domnul nu va face nici bine nici rău!` (Țefania 1:12)

Vă relatez una dintre cele mai amuzante întâmplări care evidențiază lipsa de hotărâre a omului. Sunt deja mulți ani de când, aflat în vacanță la părinții mei, am primit vizita unui băiat mai mic pe care o să-l numesc Daniel. Eram afară, în fața ușii deschise a bucătăriei. Pe masa…o grămadă de bunătăți (dulci!) foarte ispititoare. La vederea lor, ochii lui Daniel au început să sclipească și lăsându-se purtat de poftă, era le punctul de a se înfrupta când…apare în scenă tata. Daniel nu știa că regula casei era că înainte de platoul cu prăjituri trebuie să treci examenul farfuriei cu mâncare. Văzând că se ajunge greu la prăjitură Daniel a spus implacabil – „Am chezut că mi foame, da’ mi numa’ sete”. Și s-a mulțumit cu un pahar de apă.

Adesea, oamenii își construiesc percepții greșite despre Dumnezeu. Pentru a te păstra „bun” e nevoie să lupți, să ieși din zona de confort, să mănânci și ciorba de fasole (care în mintea ta nu e la fel de gustoasă ca prăjitura). Pentru a vedea „binele lui Dumnezeu” trebuie să renunți la pretenția ta că știi mai bine, că te descurci singur (acestea sunt drojdiile din verset). Drojdiile nu sătură! Doar amăgesc mintea! Ai grijă astăzi la influențele asupra minții tale. Lasă „felinarul” lui Dumnezeu (Biblia, vocea Duhului Sfânt în conștiința ta) să scormonească tot ce e nedumnezeiesc. EL este implicat în viața ta, chiar și când nu ai timp sau nu vrei să vezi lucrul acesta.

Gustă și vei vedea cât bine face Dumnezeu!

Adrian Dorgo, Director Asociat Conferință – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor