Pregătirea ogorului

Semănați potrivit cu neprihănirea și veți secera potrivit cu îndurarea. Desțeleniți-vă un ogor nou! Este vremea să căutați pe Domnul, ca să vină și să vă ploaie mântuire. (Osea 10:12)

În această ocazie, folosind imaginea pe care profetul Osea o prezintă în acest verset, vreau să vă spun că acum a sosit timpul vostru pentru semănat. Ca exploratori sunteți în perioada când natural vreți să explorați valorile acestei vieți, obiceiuri și tradiții care vă înconjoară, să explorați diferite modalități prin care să găsiți fericirea și împlinirea sufletească.

Inima voastră este asemenea unui ogor împrejmuit al cărui administrator sunteți voi, iar stăpânul este Dumnezeu. El v-a dat autoritate deplină să administrați ogorul inimii după cum vreți. Voi alegeți ce lăsați să crească și ce smulgeți din rădăcină. Ce obiceiuri cultivați, ce principii adoptați? Care e filozofia de viață pe care vreți să o urmați?

Dacă în această perioadă alegeți să îl căutați pe Domnul și să îl primiți ca Mântuitor personal, atunci veți fi mântuiți, iar în viața aceasta veți secera „îndurarea”. Asta înseamnă că veți începe să vă desțeleniți un ogor nou și să semănați potrivit cu neprihănirea.

Nu cunosc viața ta de până acum! Nu contează ce ai făcut sau ce n-ai făcut! Important este ca astăzi să iei o decizie, în a începe dezvoltarea caracterului tău. „Este adevărat că noi nu ne putem schimba singuri, dar puterea alegerii ne aparține și depinde de noi să hotărâm drumul pe care vom merge și ce vom deveni.” Parabolele Domului Hristos, p.56

„Grădina inimii trebuie cultivată. Ogorul trebuie arat adânc printr-o profundă pocăință și întoarcere de la păcat. Plantele otrăvitoare satanice, trebuie smulse din rădăcină. Ogorul care este năpădit de mărăcini, poate fi curățit numai printr-o muncă susținută. În acest fel, tendințele rele ale inimii firești pot fi biruite numai printr-un efort stăruitor, în numele și în puterea Domnului Hristos. Dumnezeu ne îndeamnă prin gura profetului Ieremia: 

“Desțeleniți-vă un ogor nou și nu semănați între spini.” Ieremia 4, 3 . “Semănați potrivit cu neprihănirea și veți secera potrivit cu îndurarea.” Osea 10, 12. El dorește să împlinească pentru noi această lucrare și ne invită să conlucrăm cu El.” Parabolele Domului Hristos, p.56

Dacă ai auzit chemarea lui Dumnezeu, nu ezita! Lasă tot ce te poate opri și urmează-L!

Lazăr Andrei Valentin, Pastor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video