Alege-L pe Dumnezeu

Tu singur te pedepsești cu răutatea ta și tu singur te lovești cu necredincioșia ta, și vei ști și vei vedea ce rău și amar este să părăsești pe Domnul, Dumnezeu tău, și să n-ai nici o frică de Mine, zice Domnul, Dumnezeul oștirilor`. Ieremia 2:19

Pe vremea când eram în liceu am cunoscut un băiat mai mare decât mine cu un an, el fiind copilul doamnei directoare. Într-o seară, acesta conducea o mașină, fiind însoțit de alți doi prieteni de vârste apropiate. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile dar și a lipsei de experiență, a intrat cu mașina pe care o conducea, într-un camion. Toți cei trei tineri au decedat, lăsând în urmă persoane apropiate sfâșiate de durere. În zilele următoare au apărut tot felul de comentarii printre care și cel bine-cunoscut: așa le-a fost soarta! 

Biblia ne ajută să înțelegem libertatea de alegere pe care Dumnezeu a oferit-o omului încă din grădină Edenului. Soarta omului pentru această viață și pentru veșnicie depinde într-o măsură mare de alegerile pe care fiecare om le face. Această posibilitate de a alege se aplică atât în dreptul unor decizii mari cât și în cazul celor mai mărunte din viața de zi cu zi. Te-ai gândit vreodată că unele întâmplări din viața ta au fost rezultatul hotărârilor pe care le-ai luat?

Textul de astăzi vorbește despre cea mai importantă alegere pe care omul o poate face. Cei mai înțelepți oameni de astăzi ajung să îl accepte pe Dumnezeu în viețile lor și să trăiască apoi potrivit cu principiile Sale. Provocarea pentru tine astăzi e să te numeri printre cei înțelepți. 

Ar fi o tragedie să nu ajungi să îl cunoști pe Dumnezeu în această viață trecătoare sau și mai dureros ar fi, să îl cunoști pe Domnul și apoi să Îi întorci spatele. Decizia îți aparține în totalitate, însă nu uita că alegerile tale vor avea și consecințe, care te pot conduce drumuri foarte periculoase.

Cel mai bun drum în această viață este cel pe care Dumnezeu vrea să fi. Alege înțelept!

Natanael Jigău, Director Asociat Conferință – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor