Întreabă-L.

Mai bine înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai înainte ca să fi ieșit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte, și te făcusem prooroc al neamurilor. Ieremia 1:5

Luați la cunoștință faptul că 1895 este anul în care razele X au fost descoperite. Descoperirea accidentală aparține profesorului Wilhelm Conrad Roentgen, la Universitatea Wuerzburg din Germania. De atunci putem vedea prin carne, prin pereți și prin multe alte suprafețe opace. 

Evident, orice descoperire vine cu un preț. S-a dovedit că deși razele X sunt excelente pentru a putea vedea, de exemplu un bebeluș în formare, aceleași raze pot dăuna sănătății bebelușului. Cercetări continue au dezvăluit pe rând metode îmbunătățite: Scintigrafia, Tomografia Computerizată (CT), Rezonanța Magnetică prin anii 1980 și în jurul lui 1990 apare Ultra-Sunetul  3D în timp real – o minunăție pentru lumea medicală.

Este lesne de înțeles cât de pasionați suntem de a vedea cele nevăzute, de a cunoaște lucrurile ascunse, dar tot la fel de lesne ne dăm seama că NU PUTEM vedea și știi totul. Dacă aveam US3D la nașterea lui Adolf Hitler, am fi putut împiedica oare nașterea unui monstru? Am fi putut să-i știm inima și rostul vieții?

În Sparta, la naștere, pruncii erau analizați atent iar cei cu defecte fizice VIZIBILE OCHIULUI, erau aruncați în groapa comună. Astfel au pierit poate viitori medici, poeți, arhitecți sau bucătari, dresori, cântăreți…
Este tot mai clar faptul că nici ochiul antrenat, nici tehnologia modernă nu pot spune cine ești. Totuși, te rog să păstrezi în minte faptul că Dumnezeu știe! Ești cunoscut de El înainte să te naști. Vrei să afli rostul vieții tale? Întreabă-L. Vrei să afli liceul la care să mergi? Întreabă-L. Vrei să afli alesul sau aleasa? Întreabă-L. 

Vrei să afli drumul spre cer? Întreabă-L! Nimeni altul nu știe!

Daniel Nițu, Conducător de Zona – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor