Înviorare

„Domnul Dumnezeu Mi-a dat o limbă iscusită, ca să știu să înviorez cu vorba pe cel doborât de întristare.” Isaia 50:4pp

Acest text este o profeție mesiancă, a fost scris cu câteva sute de ani înainte ca Domul Isus să vină pe Pământ. Este unul dintre textele pe care dacă l-ar fi crezut și l-ar fi aplicat corect, oamenii din timpul Domnului Isus ar fi putut știi cu siguranță că El este Mesia Cel așteptat. 

Domnul Isus a venit să ne caute, în special i-a căutat pe cei care sufereau. Dar înainte ca să îi vindece, le adresa o vorbă bună (Îi înviora cu vorba). E o bucurie să citești în Evanghelii expresiile folosite de El ca să îi încurajeze sau să aprecieze ceva la cei pe care urma să îi vindece. 

Oamenii se simt bucuroși când cineva le spune o vorbă bună, se simt bine, prind curaj, trec mai ușor peste greutățile pe care trebuie să le întâmpine. 

Astăzi vreau să îți spun că și tu poți folosi acestă făgăduință în dreptul tău. Poți face ceea ce a făcut Domnul Isus. Poți folosi cuvinte care să-i învioreze pe ceilalți. Poate că mama sau bunica ta nu au mai primit de mult o îmbrățișare sinceră și nu au mai auzit un „mulțumesc” adevărat. Poate că sunt copii marginalizați, obișnuiți deja să fie pe margine – tu poți să îi înviorezi cu vorba ta bună.

Pentru că ești copilul lui Isus, nu uita să îți folosești darul vorbirii cu iscusință.

Ionel Indricău, Director Asociat Conferință – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor