Niciodată singur!

Iată că te-am săpat pe mâinile Mele, și zidurile tale sunt totdeauna înaintea ochilor Mei!  Isaia 49:16

Ai fost vreodată într-o situație în care ţi s-a părut că eşti singur, părăsit de toți? Că toate împrejurările ar fi împotriva ta? Așa ne imaginăm când trecem prin diferite încercări. Însă aparențele pot fi înșelătoare…

 
Dumnezeu răspunde temerilor noastre cu o întrebare: Oare părinţii pot să îşi uite copiii? Să nu le poarte de grijă? Să nu fie alături de ei chiar şi în greutăţi? Foarte rar. Însă un lucru este sigur: „Eu – spune Tatăl ceresc – nu te voi uita cu niciun chip” (Isaia 49:15). Dumnezeu nu uită pe nimeni.

Dragostea Lui este mai presus de orice sentiment pământesc, omenesc. Este o dragoste veşnică (Ieremia 31:3). Atât de mult îi pasă de tine şi de mine, de noi, încât a trimis pe singurul Său Fiu în lumea noastră, să ne salveze. Iar semnele dragostei divine vor fi purtate de Isus totdeauna: suntem „gravaţi” pe mânile Sale mângâietoare.

Să nu uiţi niciodată: „Domnul este lângă toţi cei ce-L cheamă, lângă cei ce-L cheamă cu toată inima” (Psalm 145:18). Mâinile Sale ilustrează acest mare adevăr. Mâinile Sale au format pe om din țărâna pământului. Mâinile Sale au scris cele Zece Porunci. Mâinile Sale au atins ochii orbilor, i-au ridicat pe cei şchiopi, au hrănit mulțimile… L-au scăpat pe Petru, în timp ce acesta se scufunda. Mâinile lui Isus oferă binecuvântare. Mâinile, care au fost pironite pe cruce, pentru salvarea noastră. Şi chiar crezi, că dacă a dat atât de mult – totul – pentru tine, te va lăsa la greu? Niciodată!

Orice ar fi şi orice ar părea, să ai încredere deplină în purtarea de grijă (providenţa) lui Dumnezeu, care ne iubeşte – te iubește – cu o dragoste veşnică. Şi tu eşti în mâinile Sale ocrotitoare. Nu-i aşa că este un lucru minunat?

Mutnean Rezső-Károly, Pastor – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor