La cine apelezi?

Doamne, ai milă de noi! Noi nădăjduim în Tine. Fii ajutorul nostru în fiecare dimineață și izbăvirea noastră la vreme de nevoie! Isaia 33:2

Când ai avut ultima oară nevoie de ajutor? La cine ai apelat?

De multe ori ajungem in situații dificile pentru că nu știm la cine să apelăm. În școală aveam un profesor care ne spune mereu ”nu trebuie să înveți rezolvarea pe dinafara, trebuie să știi unde să cauți”. Expresia este valabila și în situațiile grele cu care ne confruntăm adesea și din care nu știm să ieșim– nu trebuie să rezolvi neapărat singur problema, ci trebuie să știi la cine să apelezi. Dacă ai o problemă la matematică, vorbești cu profesorul să te ajute să o rezolvi. Dacă este o temă dificilă, apelezi la un coleg. Dacă ai probleme cu banii, apelezi la părinți. Orice problemă pe care nu o poți rezolva singur, își poate găsi rezolvare dacă mergi la cine trebuie. 

Textul de astăzi este un îndemn de a apela la Dumnezeu în momentele dificile. Da, Isaia asta face, apelează la El, la mila Lui. Își pune nădejdea în Dumnezeu. Însă versetul spune mai mult decât atât –Isaia vorbește aici de o relație zilnica. Nu doar când te confrunți cu probleme trebuie să apelezi la Dumnezeu, ci zilnic. E nevoie să dezvolți o relație cu El, un obicei de a-L chema zilnic în ajutorul tău. Formează-ți acest obicei – în fiecare dimineața i-ați timp să ceri ajutor.

Spune-I planurile tale, vorbește-I de problemele tale, de frământări, de bucurii, de sentimentele tale. Nu că Dumnezeu nu le-ar știi, însă doar așa vei dezvolta o relație frumoasă cu El și încrederea ta în El va crește tot mai mult pe măsură ce îți deschizi sufletul înaintea Lui. Invită-L în activitățile tale zilnice și atunci El va fi ajutorul și izbăvirea ta la vreme de nevoie.

Tepus Beniamin, Conducător de Club – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video