Ajutor garantat

Iată, Dumnezeu este izbăvirea mea, voi fi plin de încredere, și nu mă voi teme de nimic; căci Domnul Dumnezeu este tăria mea și pricina laudelor mele, și El m-a mântuit. Isaia 12:2

Ce poate fi mai încurajator de atât! Nu este o discuție între două persoane fără a auzi unul din cuvintele: ,,criză, lipsuri, surprize neplăcute, emoții negative, depresie, insomnie, dependență, frică, boală, înșelătorie” și multe altele. Dar Dumnezeu ne-a dat făgăduința că ne ajută, ne întărește, ne dă izbândă.

Prin Isaia, Domnul a trimis multe mustrări către poporul Său, i-a spus că îl părăsește și va suferi tot poporul datorită păcatului lor și neascultării de poruncile Lui. Dar tot prin Isaia a lăsat atâtea făgăduințe frumoase și pline de speranță. Ele s-au împlinit în dreptul poporului Israel pentru că au căutat iarăși pe Domnul. Este valabil și pentru noi. Nu putem avea ceva ce nu ne dorim. Dacă ,,orice ni se dă bun și orice dar desăvârșit este de la Tatăl luminilor”, de ce ezităm și nu venim la El? Pe lângă faptul că promite, El și face. Așa stă scris. Avem ajutorul asigurat, aici pe pământ de a parcurge cu bine orice greutăți, de a fii optimiști, veseli, mulțumiți și recunoscători: ,,căci Domnul este pricina laudelor mele”, fragment din textul de azi. Și mai mult de atât, versetul ne mai spune: ,,El m-a mântuit”, deci avem viitorul asigurat, frumos pregătit, depinde de noi dacă acceptăm oferta lui Dumnezeu.

Iuliana Pogăcean, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor