Un om căutat

Caut printre ei un om care să înalțe un zid, și să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea pentru țară, ca să n-o nimicesc; dar nu găsesc niciunul! Ezechiel 22:30

Mult timp Dumnezeu a condus poporul Israel. De multe ori, dorințele poporului au fost îndeplinite de Dumnezeu, iar minunile pe care le-a săvârșit El în mijlocul lor au fost încă o dovadă a grijii și ocrotirii Domnului față de acesta. 

O, dacă ar fi să vorbim despre făgăduințele pe care le-a făcut Dumnezeu acestui neam ales, ajungem la ceva ce nu putem înțelege – o dragoste nesfârșită, o dragoste infinită.

Cu siguranță ai avut parte, măcar o dată, dacă nu chiar mereu din partea părinților, de un moment în care cineva ți-a făcut bine, te-a îngrijit, ți-a oferit ceva ce îți doreai foarte mult, te-a dus într-un loc foarte frumos sau, pur și simplu, ți-a oferit dragoste ‘pe degeaba’. Cum ți se pare? Frumos, nu?

Ei bine, în textul de azi Îl găsim pe Dumnezeu căutând, în poporul Israel, un om, un singur om măcar, care să fie conform așteptărilor Sale. El căuta un om care, văzând binele primit, să facă și el la fel, un om care să aștepte cele promise de Dumnezeu, un om care să răspundă cu dragoste dragostei Lui. Însă nu a găsit. Cum ți se pare? Trist, nu?

Din păcate, așa cum găsim în capitolul 22 din Ezechiel înșiruirea unor evenimente sau lucruri urâte, păcătoase, rușinoase, a poporului lui Dumnezeu din vechime, așa este și în zilele noastre. 

Fii astăzi omul care răspunde la bunătatea și grija Lui. Fii pregătit să fii o mărturie!

Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor