Ezechiel

„Fiul omului, te pun păzitor peste casa lui Israel. Când vei auzi un cuvânt, care va ieși din gura Mea, să-i înștiințezi din partea Mea! Ezechiel 3:17

„Fiul omului, te pun păzitor peste casa lui Israel. Când vei auzi un cuvânt, care va ieși din gura Mea, să-i înștiințezi din partea Mea!” Domnul a lansat această provocare unui tânăr profet aparent neexperimentat, în niște vremuri destul de tulburi. Dar, nu-i așa că, parcă ți-ar vorbi ție, drag instructor, drag explorator…chiar acum? A fi păzitor înseamnă a fi o santinelă militară, căci războiul dintre bine și rău, adevăr și minciună, lumină și întuneric, e în toi. 

Ai de făcut două lucruri: 1) să auzi Cuvântul care iese din gura Domnului și 2) să înștiințezi poporul din partea Domnului. Avertizarea este serioasă și trebuie vestită cu îndrăzneală. Ca să poată face acest lucru eficient, veghetorul trebuie să fie mereu treaz. 

Timp de aproape patru ani am fost angajat al unei firme de pază. Făceam ture de zi, dar mai ales ture de noapte. Trebuia să fiu mereu în gardă, căci de neatenția mea ar fi putut profita oricând un intrus, care ar fi creat evenimente neplăcute sau mi-ar fi putut pune în pericol nu doar slujba, ci chiar viața. Paza de zi era mai ușoară, dar cea de noapte era un adevărat tur de forță pentru un somnoros ca mine. 

Domnul l-a pus pe Ezechiel păzitor peste casa lui Israel. Tot El pune păzitori și acum și cei ce formează astăzi casa Lui sunt: pastorii, prezbiterii, liderii, profesorii, părinții, instructorii și chiar exploratorii. Celui ce crede că este îndreptățit să întrebe: „Sunt eu păzitorul fratelui meu?”, Dumnezeu îi răspunde:” DA, EȘTI!” Părinții sunt păzitorii copiilor, instructorii sunt păzitorii exploratorilor…și, ca succesul să fie asigurat, vegherea trebuie unită cu rugăciunea. 

„Vegheați și rugați-vă, ca să nu cădeți în ispită!” (Matei 26,41 p.p.). „Vegheați dar în tot timpul, și rugați-vă!” (Luca 21,36 p.p.). Deci, fiul omului, deschide-ți urechea bine ca să auzi Cuvântul, să-L înțelegi și să-L transmiți întocmai! 

Îți convine sau nu, ești PĂZITOR!

Ionel Moroșanu, Master Ghid – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor