A douăzeci și cincea zi

Zidul a fost isprăvit în a douăzeci și cincea zi a lunii Elul, în cincizeci și două de zile. Neemia 6:15

Neemia era în slujba lui Dumnezeu, ca dregător a poporului Israel. Dumnezeu îi poruncise să rezidească, să repare orice spărtură a cetății Ierusalim. Împărații rivali din împrejurimile Ierusalimului au încercat de 5 ori, prin soli și scrisori, sa-l oprească pe Neemia. Cu putere și pricepere de la Dumnezeu cetatea a fost gata în „cincizeci și două de zile”. Ce realizare! Munca și dedicarea poporului au fost de mare ajutor în repararea construcției.
Faptul că Biblia notează exact zilele de care a fost nevoie pentru restructurarea Ierusalimului, putem înțelege că timpul a fost unul foarte scurt în comparație cu munca pe care trebuiau să o depună cei care reparau. Putem înțelege că însuși cei care au lucrat fizic, au văzut că totul se mișcă într-un ritm foarte rapid, chiar dacă primejdiile erau atât de aproape.

Ți se întâmplă și ție să lucrezi la ceva, iar la final să stai să socotești de câte ore sau zile ai avut nevoie pentru a realiza ce ți-ai propus?

La o întâlnire, o persoană a mulțumit lui Dumnezeu pentru viața pe care i-o dăruise folosindu-se de cele mai mici detalii astfel:

– „Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru viața pe care mi-a dat-o. Timp de 46 de ani, 2 luni, 3 săptămâni, o zi și 30 de minute a fost alături de mine neîncetat”

A fi recunoscători și mulțumitori la adresa lui Dumnezeu că ne-a condus într-un anumit proiect sau într-un anumit timp este un motiv în plus pentru a contoriza timpul sau resursele de care am avut nevoie. 

Mai mult decât a fi recunoscători lui Dumnezeu, această stare ne va da un impuls, în plus, în planificarea unui nou proiect sau unei noi activități alături de El.

Fii astăzi mulțumitor pentru orice plan sau proiect pe care îl vei finaliza.

Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video