Când totul pare pierdut

Când am auzit aceste lucruri, am șezut jos, am plâns, și m-am jălit multe zile. Am postit și m-am rugat înaintea Dumnezeului cerurilor, Neemia 1:4

Nu-mi place acest verset. 

Parcă se instaleaza dezamăgirea și clar, urmeaza depresia. Neemia trece printr-o perioadă de criză. De multe ori sunt tentat să trec repede peste asemenea versete… îmi strică ziua care se anunță atât de frumoasă.

Nu știu ce vârstă ai, dar sunt sigur că îți dorești sa „pari” mai mare decât ești in realitate. Poate ai și carte de identitate. În acest pasaj biblic sunt descrise stări emoționale profunde și nu știu dacă ai trecut prin așa ceva…deocamdată. Însă dacă privesc cu seriozitate si maturitate în întreaga Biblie, de la început până la sfârșit, ar trebui să stau jos,să plâng , să mă jelesc. Nu pot să nu-mi imaginez ce lume minunată a creat Dumnezeu și in ce lume aproape imposibilă locuiesc. Cât de diferită este lumea de acum! Ce proiect a avut Dumnezeu și unde am ajuns…Nu știu care va fi fost situația acestui corona virus până la momentul în care vei citi devotionalul de față. Poate criza s-a adâncit sau poate s-au mai redresat lucrurile. Ai auzit deja de cuvinte și expresii precum criză, stare de urgență, de alertă și le trăiești fără să vrei, un exemplu care te privește în mod direct : nu ai voie să mergi la școală. Mai ieri nu erau în vocabularul tău, însă și tu ai intrat în această lume și maturizarea ta trebuie să se întrevadă. S-au schimbat planurile, a intervenit frustrarea, totul este nesigur și te intrebi, ce vârstă ar trebui să ai ca să poți înțelege mai bine situația în care te afli. Dacă ai ajuns aici, nu te teme, începi să te călești cu adevărat! Orice schimbare în societate afectează toate clasele de oameni și toate vârstele. Așa că, dacă citești cartea lui Neemia, vei descoperi motivele care l-au adus în această stare extremă și dacă vei încerca să te așezi în locul lui, ai putea simți la fel durerea pe care slujitorul lui Dumnezeu o trăia din pricina îndepărtării celorlalți oameni de Dumnezeu.
Pentru acest moment al zilei, mulțumește-i lui Dumnezeu că încă ești în viață! Primul lucru! Sunt sigur că părinții tăi se străduiesc să-ți asigure confortul de care ai nevoie, iar partea ta este să-i asculți, acționând așa cum ți-ai dori tu însuți să fi ascultat. Mulțumește-I lui Dumnezeu!

Înca nu ai motive să plângi, să te jelești și să postești, dar ai multe motive să te rogi. Începe cu ordinea de mai sus. Iar dacă „sari” peste o masă și ai postit fără să vrei și nu din propria inițiativă precum Neemia, nu te îngrijora, vei continua să crești, să te maturizezi prin astfel de experiențe și nu uita: Dumnezeu nu este niciodată depașit de situație,deasupra oricărei crize se află El! Și îți va veni mereu în ajutor!

Amedeo Andronic, Pastor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video