Nu ești singur!

Cu el este un braț de carne, dar cu noi este Domnul, Dumnezeul nostru, care ne va ajuta și va lupta pentru noi”. Poporul a avut încredere în cuvintele lui Ezechia, împăratul lui Iuda. 2 Cronici 32:8

Ezechia este provocat la luptă de către Sanherib, împăratul Asiriei, cunoscut pentru victoriile avute înainte, cu alte popoare.

Ezechia își ia toate măsurile necesare, înalță zidul, astupă izvoarele astfel încât cotropitorii să nu găsească apă din belșug, pregătește arme și scuturi, pune căpetenii de război, face tot ce poate gândi un bun strateg în astfel de situații.

Pe lângă toate acestea vine și vorbește poporului astfel: „Întăriți-vă și îmbărbătați-vă!”. „Cu el (împăratul Asiriei) este un braț de carne”, adică oamenii, „dar cu noi este Domnul Dumnezeul nostru, care ne va ajuta și va lupta pentru noi.”

Ezechia transmite poporului faptul că Dumnezeu este șansa reușitei, indiferent de numărul de oameni pe care Sanherib l-ar avea cu el.
Poate și în fața ta stă o mulțime, „un braț de carne”, care te amenință, care își arată puterea și îți inspiră frica de ceea ce poate urma. Poate că în fața ta stă un an cu necunoscute, examene, trecerea într-o altă etapă a vieții tale, poate sunt lupte în interiorul tău pe care ți-e teamă să le înfrunți. Indiferent ce nume poartă „Sanherib” în viața ta, să nu uiți că este doar „un braț de carne”, neputincios și fără biruință în fața măreției Dumnezeului nostru.

Dacă vei citi mai departe textul biblic, vei descoperi că Ezechia l-a biruit pe Sanherib cu puterea absolută a lui Dumnezeu. Aceeași putere este și de partea ta, trebuie doar s-o ceri!

„Cu el este un braț de carne, dar cu noi”, exploratorii, „este Domnul Dumnezeul nostru…”. 

Curaj!

Alina Mogheri, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video