Un model deosebit

El creștea pe Hadasa, adică Estera, fata unchiului său; căci ea n-avea nici tată nici mamă. Fata era frumoasă la statură și plăcută la vedere. După moartea tatălui și a mamei sale, Mardoheu o luase de suflet. Estera 2:7

Știm că orice om are un model în viață ale cărui trăsături și exemplu îl preia. De cele mai multe ori acele persoane sunt părinții, însă există și cazuri în care nu este așa.

Estera nu mai avea părinți biologici, însă Tatăl ei ceresc a rânduit pe verișorul ei Mardoheu să o crească în frică și temere de El.

Mardoheu a fost modelul Esterei, cel care i-a insuflat acesteia caracterul frumos de care ea a dat dovadă, însă cel mai important este că Mardoheu a învățat-o despre Dumnezeu și caracterul Său.

La fel cum Estera a avut nevoie de Mardoheu, și noi avem nevoie de persoane care să ne descopere caracterul lui Dumnezeu. Să îi cerem deci Tatălui ceresc să ne scoată în cale acele persoane, iar noi la rândul nostru să fim o astfel de persoană pentru cineva.

Tudorașcu Sarah, Fostă exploratoare – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor