Leacul pentru egoism

Petru a luat cuvântul, și a zis lui Isus: „Doamne, este bine să fim aici; dacă vrei, am să fac aici trei colibi: una pentru Tine, una pentru Moise și una pentru Ilie”. Matei 17,4

DACĂ EȘTI ÎN TABĂRA NOE, POȚI CITI ȘI DEVOȚIONALUL TEMATIC, DUPĂ DEVOȚIONALUL ZILEI.

Îmi amintesc de momentul când am urcat la lacul Bucura! Un traseu destul de lung, cu ultima parte foarte grea: trebuia să urc custura lacului. Urci destul de mult, cam 30 de minute, pe golul alpin cu o pantă de aproximativ 45°! Eram foarte obosit și abia am așteptat să ajung în vârful custurii să mă odihnesc! Când am ajuns sus, mă aștepta o priveliște parcă desprinsă din poveste. Muntele se îmbina cu cerul, lacul puțin mai jos de o culoare superbă (cel mai mare lac glaciar din țară) și animalele pășteau în voie pe lângă lac. Am uitat de oboseală și câteva minute bune am stat în picioare și am admirat priveliștea: creația lui Dumnezeu! 

Același lucru cred că l-au simțit și ucenicii: Petru, Iacov și Ioan când au urcat pe muntele schimbării la față împreună cu Isus! Erau foarte obosiți. Cred că abia așteptau să se întindă să doarmă un somn bun, dar când L-au văzut pe Isus în toată slava Lui, alături de Moise și Ilie, au uitat de tot și de toate! Petru, omul egoist, care se gândea doar la el și acționa în consecință, se oferă să facă trei colibe: una pentru Isus, una pentru Moise și una pentru Ilie! Cum, Petru?! Dar pentru voi cine va face? Măcar o colibă pentru voi, cei trei ucenici! Întâi vă faceți vouă și după aceea „invitaților”! Nu așa era normal?

Petru ne dă o lecție bună. ÎN PREZENȚA LUI ISUS, EGOISMUL NU ÎȘI ARE LOCUL!

Ești încă egoist? Persoana ta e cea mai importantă? Ți-e greu să împarți sau chiar să renunți la unele lucruri de care nu ai foarte mare nevoie, dar pentru alții sunt foarte importante sau chiar vitale? E mai important confortul tău decât al celorlalți? Te înțeleg! E greu să nu fii egoist într-o lume egoistă. E greu ca și urcatul pe munte, dar merită! Dacă Îl vrei pe Isus în viața ta, trebuie să renunți la eul tău. De fapt, dacă Dumnezeu face parte din viața ta, schimbarea vine de la sine! Vei renunța la unul din cele 4-5 tricouri și îl vei da unui prieten mai sărac care are doar unul (și acela puțin mai spălăcit). Nu va fi nici o problemă să împarți mâncarea cu o colegă care nu are niciodată supliment la ea pentru că părinții nu muncesc și nu își permit să îi pună! Dacă va fi nevoie, vei renunța foarte ușor la banii pe care-i aveai pentru ieșirea în oraș, pentru a cumpăra jucăria mult dorită de fratele sau sora ta! Dacă Îl ai pe Isus în inimă, binele celorlalți primează!

Te provoc ca, începând de azi, să cauți să Îl descoperi pe Dumnezeu în toată slava, puterea și mărirea! Îți garantez că acest lucru va face o schimbare în mintea, caracterul și inima ta, iar egoismul va dispărea!

DEVOTIONALUL PENTRU TABARA NOE
Noe și consumul de carne (Gheorghe Julien, pastor – Conferința Oltenia)

Noe a zidit un altar Domnului; a luat din toate dobitoacele curate și din toate păsările curate, și a adus arderi de tot pe altar. Geneza 8:20

Dieta originală a primilor oameni și a animalelor a fost o dietă vegetariană (Geneza 1:29-30). Hrana lui Adam și a Evei a fost bazată pe fructe, acestea fiind purtătoare de semințe. Dumnezeu a adăugat și vegetalele la dieta omului.

Înainte de a veni potopul, Dumnezeu i-a spus lui Noe să ia în corabie câte o pereche din animalele necurate și câte șapte perechi din animalele curate (Geneza 7:1-3). Dumnezeu a știut mai dinainte ce urma să se întâmple și cum avea să arate pământul după potop. 

Când a coborât Noe din corabie, urmele cataclismului se vedeau peste tot. Nimic nu mai arăta ca înainte. Pământul avea acum aspectul unui haos și unei pustiiri cu neputință de descris. Vegetația fusese distrusă, așa că Dumnezeu i-a îngăduit lui Noe și familiei sale să consume carne, dar doar provenită de la animalele curate (cele care rumegă, au copita despicată și unghia despicată – Levitic 11:1-3). Dacă Noe ar fi mâncat carne de la un animal necurat, specia aceea ar fi dispărut pentru totdeauna. De exemplu, dacă Noe ar fi consumat carne de porc, astăzi nu ar mai fi existat niciun porc.

Regulile divine privitoare la consumul de carne au rămas valabile până în ziua de astăzi, iar Biblia arată foarte clar lucrul acesta: evreii din vechime, Domnul Isus, apostolii, primii creștini, nu au consumat niciodată carne necurată.

În contextul actual, cel mai bine este să fim vegetarieni. Consumul de carne, chiar al celei îngăduite de Dumnezeu, nu mai este sigur. Bolile, condițiile în care animalele și păsările sunt crescute, antibioticele și hrana care li se oferă, poluarea, plus argumentele de ordin moral (păsările și animalele au sentimente și sunt foarte inteligente), sunt nenumărate motive de a deveni vegetarieni.

Știai că atunci când vom merge în cer vom fi din nou cu toții vegetarieni? „Şi moartea nu va mai fi” (Apocalipsa 21:4), „Lupul şi mielul vor paşte împreună, leul va mânca paie ca boul, zice Domnul” (Isaia 65:25).

Andra Petru Ciprian, Conducator de Zona – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor