La pas cu Iisus!

Isaac a zis din nou: „Iată focul și lemnele; dar unde este mielul pentru arderea de tot?` Geneza 22:7 up

DACĂ EȘTI ÎN TABĂRA NOE, POȚI CITI ȘI DEVOȚIONALUL TEMATIC, DUPĂ DEVOȚIONALUL ZILEI.

Care a fost cel mai frumos drum pe care l-ai parcurs împreună cu tatăl tău? Dar cel mai lung drum, nu în sensul de anevoios, ci în sensul de greu, încărcat sufletește? 

Îți propun să ne întoarcem în timp și să mergem la pas, cale de 3 zile, alături de un tată! Numele lui este Avraam și are 120 de ani când se confruntă cu ultima și cea mai grea încercare:”adu-l ardere-de-tot”, în țara Moria, ”pe singurul tău fiu, pe care-l iubești, pe Isaac”. Așa suna vocea Domnului…porunca …sau mai bine zis, încercarea! Să verse sângele fiului său cu propriile mâini! De la statutul de moștenitor, la postura de jertfă, din fiul adorat, la condiția de miel pentru arderea de tot! Mă întreb: ce era în inima lui Avraam? Dar în sufletul lui Isaac? Avraam a ales ca Isaac să fie sacrificat, dar și Isaac a ales același lucru: bătrânul patriarh nu s-ar fi putut opune, după atâtea zile de zbucium, voinței unui tânăr aflat în putere!

Credincioșia slujitorului Său este dovedită în fața Universului întreg și astfel, locul spre care Avraam s-a îndreptat, zdrobit sufletește, devine locul în care „Dumnezeu va purta de grijă”! Jehova iire!

La întrebarea: “Unde este mielul pentru arderea-de-tot ?”, s-a dat răspunsul, peste veacuri, prin Ioan Botezătorul: “Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii!” El este adevăratul Miel, care a adus un sacrificiu deplin! Din Fiul lui Dumnezeu, a devenit Fiul Omului, din Mesia, a devenit Isus din Nazaret și rămâne Calea, Adevărul și Viața, Lumina lumii, Domnul, Mântuitorul, Rabuni, dar mai ales, prietenul tău și prietenul meu!

Indiferent cât de greu e drumul pe care îl străbați, roagă-L pe Domnul Isus să-l parcurgeți amândoi, împreună! El va ține pasul cu tine, nu te va părăsi și nu te va abandona, pentru că El este Dumnezeul nostru minunat care totdeauna poartă de grijă!

DEVOTIONALUL PENTRU TABĂRA NOE

Eu nu…. (Ciocarlan Bobi, Conducator de Zona – Conferința Muntenia)

Fă-ți o corabie din lemn de gofer (chiparos); corabia aceasta s-o împarți în cămăruțe, și s-o tencuiești cu smoală pe dinlăuntru și pe dinafară. Geneza 6:14

Oare a fost ușor pentru Noe să asculte de Dumnezeu? Nouă ne este ușor să ascultăm?

Erik Weinhenmayer este nevăzător, dar cu toate acestea, în data de 25 Mai 2001, a ajuns pe vârful Everest. Pierderea vederii la vârsta de 13 ani, din cauza unei boli degenerative, nu l-a oprit să își atingă ținta. Pe un munte unde 90% dintre cățărători nu ajung în vârf, iar 165 au murit încercând să ajungă, Erik a reușit! Succesul s-a datorat capacității lui de a asculta.

El asculta tot timpul sunetul clopoțelului de la rucsacul prietenului său din față, știind în ce direcție să o ia. Asculta și de vocea celuilalt prieten, care din spate îi spunea: cădere mortală la 2 metri in dreapta! Astfel, el a știut pe unde să meargă. Asculta la sunetul produs de pioletul său atunci când îl înfigea în gheață, astfel știind dacă este sigur sau nu să continue.

Ascultarea poate face diferența!

O tânăra își sfătuia prietenul spunând: „Lumea este un loc mai bun deoarece Michelangelo nu a spus – eu nu fac tavane!”

Dacă tu și cu mine am fi credincioși chemării lui Dumnezeu, dacă noi am asculta de ceea ce El ne cere, lumea ar arăta altfel. Să ne gândim puțin la câteva personaje foarte cunoscute:

Lumea este un loc mai bun pentru că Noe nu a spus: „Eu nu…fac corăbii și nici nu cresc animale!

Lumea este un loc mai bun pentru că Moise nu a spus: „Eu nu…mă încurc cu Faraoni și nu mă ocup cu migrația în masă!”

Lumea este un loc mai bun pentru că Rahav nu a spus: „Eu nu…am de a face cu spionii inamici!”

Lumea este un loc mai bun pentru că Rut nu a spus: „ Eu nu…mă încurc cu mama soacră!”

Lumea este un loc mai bun pentru că David nu a spus: „Eu nu… mă lupt cu uriași!”

Lumea este un loc mai bun pentru ca Petru nu a spus: „Eu nu… mă duc la neamuri!”

Lumea este un loc mai bun pentru că Pavel nu a spus: „Eu nu…scriu scrisori!”

Lumea este un loc mai bun pentru că un călugăr german pe nume Martin

Luther nu a spus: „Eu nu …mă ocup de porți!”

Lumea este un loc mai bun pentru că Domnul Isus nu a spus: „Eu nu… accept crucea!”

Lumea va fi un loc mai bun doar dacă tu și cu mine nu vom spune: „Eu nu…”

Mihaela Zaha, Conducator de Zona – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video