Mila între prieteni

Dar Noe a căpătat milă înaintea Domnului. Geneza 6:8

Poate nu ai fost niciodată nevoit să „capeți milă” de la niciun om. Însă cu siguranță ai întâlnit persoane care „cer milă”, care stau la colț de stradă și apelează la bunătatea ta. Uneori poate ai oferit cuiva un colț de pâine sau chiar ai ajutat pe cineva „cu vârf și îndesat”. Ce este mila? 

De multe ori, mila din zilele noastre se rezumă doar la „a ajuta pe cineva”. A face ceva pentru cineva fără a primi ceva în schimb. Și acest lucru nu este rău. Astăzi fii gata, fii deschis în a ajuta, a ți se face milă de cineva. Poate chiar azi cineva va avea nevoie de tine.

Însă, versetul de astăzi, se referă la o altfel de milă, un alt ajutor, un altfel de proces. Este o milă tur – retur. Ambele părți sunt implicate activ, colaborează.

Următorul text, Geneza 6,9 ultima parte, spune: „Noe umbla cu Dumnezeu”. Oare nu cumva, dacă un prieten vine și te ajută, esti mult mai încredințat în ajutorul lui, decât ajutorul unui străin? Oare nu te lași ajutat de un prieten cu inima mai deschisă? Sau ajuți tu un prieten mai cu interes decât pe un străin?
Da. Dumnezeu și-a făcut milă de Noe pentru că Noe își pusese toată încrederea în El. Noe Îl avea ca sfătuitor de mult timp pe Dumnezeu. Noe împărtășise multe frământări cu El.

Acum, în urma relației celor doi, venise vremea roadelor. Această milă pe care a primit-o Noe, a fost rezultatul relației apropiate pe care o avusese cu Dumnezeu, încredințându-i planul de salvare din timpul potopului – un plan atât de important.

Îți doresc ca astăzi să umbli cu Dumnezeu, ca la momentul potrivit Dumnezeu să-ți poată încredința planul pe care îl are cu tine.

Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor