Un caracter frumos

Împărăteasa Estera a răspuns: „Dacă am căpătat trecere înaintea ta, împărate, și dacă găsește cu cale împăratul, dă-mi viața: iată cererea mea; și scapă pe poporul meu: iată dorința mea! Estera 7:3

Una dintre țintele mele este să am un caracter ca al împărătesei Estera.

În al doilea capitol al cărții care-i poartă numele găsim următoarele aspecte cu privire la ea: „Fata era frumoasă la statură și plăcută la vedere.”; „Estera a căpătat trecere înaintea tuturor celor ce o vedeau.” Este relatat de asemeni faptul că ea nu a luat mai mult decât i se rânduise când a trecut din casa femeilor în casa împăratului și atunci când a devenit împărăteasă a continuat să asculte de Mardoheu, verișorul și părintele ei care o luase de suflet, la fel cum asculta în copilărie. Toate aceste trăsături frumoase de caracter și cu siguranță multe altele care nu sunt relatate în Scripturi, nu întrec credința și loialitatea ei față de Dumnezeu, de care a dat dovadă.

Estera și-a riscat viața mergând înaintea regelui fără a fi chemată, știind că exista posibilitatea să fie condamnată la moarte. Ea a făcut acest gest pentru a cere din mâna împăratului viața ei și a poporului din care făcea parte. Dumnezeu a lucrat la inima împăratului care nu a condamnat-o la moarte pentru gestul făcut și a redat dreptul la viață poporului ei.

Înțeleptul Solomon spune: „Să nu te părăsească bunătatea și credincioșia: legați-le la gât, scrie-le pe tăblița inimii tale. Și astfel vei căpăta trecere și minte sănătoasă, înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor.” Proverbe 3:3,4.

Domnul să ne ajute pe toți să punem în aplicare sfatul lui Solomon și să luăm exemplul Esterei.

Tudorașcu Sarah, Fostă exploratoare – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor