Daniel – omul care se roagă!

Apoi Daniel s-a dus în casa lui, și a spus despre lucrul acesta tovarășilor săi Hanania, Mișael și Azaria, rugându-i să ceară îndurarea Dumnezeului cerurilor pentru această taină, ca să nu piară Daniel și tovarășii săi odată cu ceilalți înțelepți ai Babilonului. Daniel 2:17,18

Așa îl cunoaștem încă de la primii pași. Indiferent de situație, el vorbește cu Dumnezeu. De data aceasta, Daniel este pus în fața lui Nebucadnețar și trebuie să îi descopere visul pe care împăratul însuși l-a uitat. Ca Daniel sunt o mulțime de oameni de la care împăratul așteaptă o soluție și care sunt pe cale să își piardă viața.

Daniel îi cere împăratului să-i acorde puțin timp, merge acasă, își cheamă prietenii și fac un plan, “să ceară îndurarea Dumnezeului Cerurilor”, cu alte cuvinte: “haideți să ne rugăm!”

Care este motivul pentru care azi vrei să vii înaintea Cerului? Poate frământarea ta te-apasă atât de mult încât nu vezi o soluție, ai nevoie de timp să analizezi și să descoperi planul cel mai bun.

Ce a făcut Daniel? Și-a chemat prietenii la rugăciune, pe toți trei.

Tu câți prieteni ai? Și nu mă refer la cei de pe Facebook, Instagram… Pe cine poți chema la rugăciune cu tine? Zece, cinci, trei prieteni? Măcar unul?

Hai, fă-ți curaj, sună-l sau trimite-i un SMS. Rugați-vă împreună, tu pentru el și el pentru tine.
Dumnezeu e cu voi!

Alina Mogheri, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video