Cerere de top

Și Daniel s-a dus la împărat, și l-a rugat să-i dea vreme ca să dea împăratului tâlcuirea. Daniel 2:16

Dacă presupunând prin absurd, așa într-un simplu exercițiu de imaginație, că ți s-ar da posibilitatea să ți se poată îndeplini acum o dorință, ce ai cere? Poate ai lua în calcul scăparea lumii noastre, de molima ce răpune astăzi mii de vieți și de spaima ce chinuie alte miliarde? Poate te-ai gândi la o sumă imensă pe care să o ai într-un cont și de care să dispui după bunul plac? Poate ai vrea să fii mai popular? Sau mai apreciat? Poate ai vrea să arăți altfel? Sau să ai o inteligență sclipitoare?

Departe de mine gândul de a surprinde toată gama de dorințe, ce ar veni în urma unei astfel de idei. Textul acestei zile, surprinde un tânăr (un rob) ce merge la cel mai mare monarh al vremii cu o doleanță extrem de cutezătoare. Daniel cere ceva, ce nu-i poate da niciun muritor de sub soare- timp. Te-ai plecat vreodată la rugăciune cu gândul de a cere lui Dumnezeu timp? Nu să-I mulțumești pentru clipele trăite, ci a cere efectiv să-ți dea timp de trăit? Daniel nu se duce la împărat să cerșească (nu așa mi-l închipui eu) ci ca unul care efectiv știe că va primi.

De ce să-ți dea ție, un prins de război, ce n-a dat celor mai luminate minți din imperiu? Cu ce ești tu mai special, mai deosebit? Și apoi Daniele, cu ce te-ar ajuta răgazul oferit? Ar schimba asta soarta ce deja ți-a pregătit-o aprigul Nebucadnețar? Sau poate știi și tu, Daniele, povestea în care un curtean căzut în dizgrația unui rege, promite că într-un an îi va face calul să vorbească. La remarca unui prieten care îl consideră nebun, omul nostru conchide:” într-un an poate moare împăratul, poate mor eu, sau poate chiar calul va vorbi, cine știe?”

Un lucru știu sigur: Daniel primește un răgaz de la împărat și un răspuns hotărâtor pentru mersul lumii de la Dumnezeu. Apropo, știi cum a folosit Daniel acest timp de grație? Sigur că știi? N-ai vrea și tu să faci la fel, când orizontul vieții și al pământului pare întunecat? Rugăciunea de astăzi poate nu-ți va oferi rezolvarea problemei, dar poate îți va oferi drumul înspre acolo. Să ai timp, este urarea mea pentru tine.

Dănuț Alupoaie, Master Ghid – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video