Omul ocaziei

Daniel s-a hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului și cu vinul pe care-l bea împăratul, și a rugat pe căpetenia famenilor dregători să nu-l silească să se spurce. Daniel 1:8

Îmi amintesc de un personaj foarte cunoscut, Louis Zamperini, fiul unor emigranți italieni, olimpic în 1936 care se înrolează în armată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. După mai multe întâmplări ajunge să fie capturat de către japonezi și trimis într-un lagăr de prizonieri unde este bătut și duce o viața grea. La un moment dat i se propune să devină prizonier de propaganda unde avea ocazia să nu mai fie torturat și să beneficieze de un statut în care să o ducă chiar foarte bine. Dar a refuzat toate acele avantaje, hotărât să suporte același tratament sau chiar mai rău, pentru a nu-și trăda țara.

Era doar un tânăr…

Haideți să ne întoarcem puțin la curtea Babilonului. Unii ar considera un privilegiu să mănânci și să bei din bucatele alese ale împăratului, alții se întreabă ce-i așa mare lucru să bei un pahar de vin o dată pe an? Doar nu e un obicei! E chiar distractiv să încerci, așa, din curiozitate! Mda…

“Calitățile mintale curate și un nivel moral înalt nu sunt urmarea întâmplării. Dumnezeu oferă ocaziile, succesul depinde de felul cum le folosim.” EGW.(PR)

Dragul meu, draga mea, în aceste momente, omenirea are nevoie de tine. Să devii un Daniel, hotărât, cu un caracter curat, de neînvins!

Turda Anca, Conducător de Club – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor