Școala Regală

Împăratul a dat poruncă lui Așpenaz, căpetenia famenilor săi dregători, să-i aducă vreo câțiva din copiii lui Israel de neam împărătesc și de viță boierească, niște tineri fără vreun cusur trupesc, frumoși la chip, înzestrați cu înțelepciune în orice ramură a științei, cu minte ageră și pricepere, în stare să slujească în casa împăratului, și pe cari să-i învețe scrierea și limba Haldeilor. Daniel 1:3,4

Înscrierea la o nouă școală este în ultima vreme ceva foarte complicat și care presupune luarea în calcul a multor factori. Se întâmplă așa pentru că dorim să ne asigurăm că vom fi înscriși la cea mai bună școala, la cel mai bun profil, în cea mai bună clasă și cu cei mai buni colegi. În mare parte este corect să tratăm atât de serios aceste momente pentru că dezvoltarea noastră va depinde în mare măsură de toți factorii amintiți.

Profesorul meu de istorie din liceu ne povestea că atunci când era în clasa întâi au venit niște domni de la guvern să selecteze un singur elev din toată zona pentru ca să fie înscris într-o clasa specială ce urma să funcționeze la Palatul Regal și din care trebuia să facă parte și viitorul Rege Mihai al României. Am fost surprinși să aflăm că majoritatea elevilor care au fost selecționați de reprezentanții guvernului să facă parte din această clasa au refuzat oferta. Motivele refuzului erau legate de faptul că aveau posibilitatea să ajungă acasă doar o săptămână în vacanța de Paște, una în vacanța de Crăciun și o lună în timpul verii, iar o mică parte din cheltuielile școlarizării trebuiau suportate de părinți. Este de prisos să mai amintesc faptul că toți elevii din acea clasă au mai urmat și alte școli și bineînțeles au avut poziții importante în societate.

Dumnezeu îți oferă un loc în cea mai bună școală din Univers. Școala Înțelepciunii ce vine din ascultarea necondiționată de Dumnezeu. Cred ca ar trebui să tratăm cu la fel de multă seriozitate și înscrierea la această școală. Într-adevăr, există și câteva cerințe mai grele. Să petreci mult timp cu Dumnezeu, să studiezi și materii mai demodate cum ar fi Biblia și natura, să cultivi modestia, smerenia, să cauți frumosul în oamenii din jurul tău, să lași ușa deschisă pentru influența Duhului Sfânt și multe altele. Vei considera că este prea greu pentru tine să urmezi această școală sau vei prinde provocarea? Împăratul îți face și azi oferta de a te înscrie. În slujba Lui pot intra numai cei care au absolvit această școală.

Ruben Atomei, Director Asociat Conferință – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor