Ultimul sunet

Ieremia a făcut un cântec de jale pentru Iosia. Toți cântăreții și toate cântărețele au vorbit de Iosia în cântecele lor de jale până în ziua de azi, și au ajuns o datină în Israel. Cântările acestea sunt scrise în „Cântecele de jale”. 2 Cronici 35:25

În Republica Moldova este un obicei la încheierea anului școlar numit ”Ultimul Sunet”: la serbarea de final, toți elevii se așază în careu și un băiat din clasele mai mari ia pe un umăr sau în brațe o fetiță de clasa I și trec împreună prin careu în timp ce fetița sună din clopoțel. Acela este Ultimul Sunet și marchează finalul anului școlar.

În versetul de astăzi găsim un ultimul sunet. Iosia, ultimul împărat bun al lui Israel, care a făcut reformă și a întors inimile oamenilor către Dumnezeu, moare. Iar poporul îi aduce un omagiu muzical, un cântec de jale, de respect, o piedică în calea uitării.

Poți să influențezi cât mai mulți oameni în viață cu scopul de a rămâne în istorie, și să faci tot totul ca pomenirea ta să dăinuie cât mai mult timp: să studiezi mult ca să îți atașezi un titlu numelui pe care ți l-au dat părinții, să fii un influencer cu cât mai mulți următori online, să ctitorești anumite instituții, clădiri care să îți poarte numele, și exemplele pot continua.

Dar ca să-ți folosești toată capacitatea, viața, doar pentru memoria istoriei nu e o idee bună. Ea e foarte schimbătoare.

Ultimul sunet trage linie vieții fiecăruia dintre noi. E o invitație la responsabilitatea față de cei din jur nu față de istorie. Iubirea aproapelui, apropierea lui de Dumnezeu, reforma în viața familiei sau a grupului de prieteni, aceasta ar trebui să fie preocuparea mea zilnică.

Ultimul sunet nu e muzica pe care ți-ar putea-o închina oamenii după moarte. Apropo, nici nu o vei putea auzi. Ultimul sunet nu e ropotul aplauzelor când ieși de pe scenă, nici zgomotul banilor, nici ciocănelul de la tribunal.

Ultimul sunet nu vine de la oameni ci de la Dumnezeu. El oprește viața și tot El o oprește. El măsoară cele văzute și cele nevăzute, El cântărește cele știute și cele neștiute. Viața este vibrația glasului Său.

Trăiește astăzi ca ultimul sunet pentru tine să fie ”Bine!” (Matei 25:21,23)

Dragos Apostol, Pastor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor