Ascultă!

Dar Iosia nu s-a întors de la el, ci și-a schimbat hainele, ca să lupte împotriva lui, fără să asculte cuvintele lui Neco, cari veneau din gura lui Dumnezeu. A înaintat la luptă în valea Meghido. 2 Cronici 35:22

Cu siguranță ai auzit și tu de proverbul: „Lupul își schimbă părul, dar năravul, ba!”. Ei bine, acest proverb nu se aplică doar în cazul animalelor, ci, de multe ori, ne caracterizează pe noi, oamenii. Cred că ai avut și tu momente în care părinții sau prietenii tăi ți-au atras atenția spunându-ți că unele din lucrurile pe care le faci sau le spui nu sunt tocmai bune și că ar trebui să renunți la ele, deoarece vei avea de suferit dacă vei continua să le faci. Poate că ai ținut cont de sfatul primit sau poate ai spus: „Știu eu ce fac! Nu mă iau după ei!”

Așa s-a întâmplat și în cazul lui Iosia, împăratul lui Iuda. Cu toate că a fost avertizat de Neco, împăratul Egiptului, să nu lupte împotriva lui, Iosia nu a ascultat, nu a vrut să țină cont de avertizarea primită și nu și-a schimbat atitudinea, ci doar hainele, îmbrăcându-se de război. Ceea ce îi transmite Neco lui Iosia, nu sunt cuvintele lui, ci sunt cuvinte venite din partea lui Dumnezeu. Aici este cheia! Când Iosia alege să își schimbe hainele ca să lupte împotriva lui Neco, el nu a dat la o parte o avertizare omenească, ci una divină, venită din partea lui Dumnezeu.

Ce crezi că s-a întâmplat cu Iosia? Da, a murit! Și asta pentru că a ales să dea la o parte sfatul lui Dumnezeu. Eu unul nu vreau să am un final ca al lui Iosia, și sunt sigur că nici tu nu vrei. Dacă este așa, data viitoare când părinții tăi îți cer să nu mai fii răutăcios cu frățiorul tău mai mic, sau când îți spun să te pui mai devreme la somn, ascultă! Nu uita că pentru a avea parte de o viață mai liniștită, iar în final de viața veșnică, trebuie să asculți sfaturile primite din partea părinților și mai ales din partea lui Dumnezeu!

Denis Spătărelu, Ghid Asistent – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor