Întoarcerea împăratului

Înainte de Iosia, n-a fost niciun împărat care să se întoarcă la Domnul, ca el, din toată inima, din tot sufletul și din toată puterea lui, întocmai după toată legea lui Moise; și chiar după el, n-a fost niciunul ca el. 2 Împărați 23:25

Iosia este unul dintre personajele mele preferate din Biblie încă de pe vremea când eram doar un copil. De ce? Păi…pentru că la 8 ani eu pășteam vacile, iar el era deja un împărat. Și mai ceva! În strădaniile mele de a fi un copil cuminte, nu pot spune că am reușit întotdeauna, dar el… el a reușit să facă mult bine!

Cum de a reușit el să facă atâtea lucruri bune? Uite așa: a găsit Cartea – Cartea Legii. După ce a fost citită înaintea lui, a aranjat lucrurile în așa fel încât să fie citită înaintea întregului popor. În urma citirii, a intrat în legământ cu Domnul, angajându-se să facă binele, și nu doar el, ci tot poporul.

Te provoc să citești astăzi pasajul biblic de la 2 Împărați 22:1 – 23:25. Dacă în viața ta Cartea este pierdută pe undeva, dacă încă nu ai făcut un legământ ca să urmezi pe Domnul, te rog ca în urma citirii pasajului biblic să stai de vorbă cu Isus în rugăciune. Stăruiește în hotărârile bune pe care le-ai luat, pentru că doar așa ai șansa ca raportul biblic despre Iosia să poată fi folosit și în dreptul tău.

Ionel Indricau, Director Asociat Conferință – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor