Nu e destul să vezi

Călărețul pe brațul căruia se rezema împăratul a răspuns omului lui Dumnezeu: „Chiar dacă ar face Domnul ferestre în cer, cum s-ar putea întâmpla un asemenea lucru?” Și Elisei a zis: „Vei vedea cu ochii tăi: dar tu nu vei mânca din ele”. 2 Împărați 7:2

Una dintre cele mai sugestive imagini din istoria sportului îl înfățișează pe marele erou francez Zidedine Zidane, conducătorul din teren al echipei de fotbal a “cocoșului galic”, trecând pe lângă trofeul suprem, cupa mondială. Se întâmpla în finala Campionatului Mondial din Germania, 2006. Era ultima lui apariție în tricoul țării lui și putea încununa o carieră strălucită cu al doilea trofeu câștigat alături de echipa lui. Din nefericire pentru el și pentru francezi, căpitanul doar a văzut trofeul, neputând să îl ridice ca învingător. Motivul? Cu doar câteva minute înainte de final, Zidane răspunde violent unei insulte venite din partea lui Materazzi (un fundaș advers) și îi “servește” un cap în piept cu toată forța, lăsându-și echipa în inferioritate numerică. Astfel Franța pierde un turneu pe care l-a controlat fără drept la replică de la început până la final – cu excepția câtorva minute!

Călărețul lui Ioram experimentează aceeași dramă, doar că la cote de viață și de moarte. El e căpitanul împăratului, omul care le știe pe toate, strategul și omul de încredere din popor. Având cunoștință de marea foamete care era în popor nu acceptă cu niciun chip vestea bună dată de Elisei. Ba mai mult, se încumetă să conteste puterea lui Dumnezeu. Sfârșitul lui e tragic. Vede cu ochii lui împlinirea făgăduinței, eliberarea și bucuria poporului. Dar el este călcat în picioare și moare.

Noi explorăm munții și văile de pe acest pământ cu gândul la cele din cer. Ne dorim cu tot sufletul să călătorim între lumi, să descoperim minunile lui Dumnezeu… Dar! Pentru a nu repeta experiența călărețului ai nevoie să crezi neîncetat! Nu te mulțumi să vezi binecuvântarea lui Dumnezeu! Nu te lăsa până aceasta nu devine realitatea cea mai frumoasă a vieții tale de acum și a celei veșnice!

Dorgo Adrian, Director Asociat Conferintă – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor